Kärlek. Ett aktivt val.

Jag läste ett bra blogginlägg av en relationscoach och det var verkligen huvudet på spiken. Jag har tänkt på just det här uttrycket ganska mycket och jag är så trött på kommentaren eller att vara i känslan av ”Vi kan väl ta det som det kommer”.
Skulle du säga till ditt barn som vill att du följer med och tittar på hennes/hans fritidsaktivitet: ”Vi kan väl se? Vi tar det som det kommer.” Eller en familjemedlem/vän som är sjuk och inlagd på sjukhus: ”Jag ska försöka komma förbi och hälsa på.

När någonting är viktigt så försöker vi inte. Vi ser till att göra det! Det är ingen skillnad när det kommer till kärleksrelationer – vi prioriterar och gör allt för att den andra personen ska kunna känna: ”Jag är speciell! Jag är älskad”

”Vi kan väl ta det som det kommer?” Meningen kommer från den som inte tillräckligt intresserad, inte har sorterat och läkt såren eller inte kan/vill göra åtagande. När vi är någons väntan på att ”någonting bättre kanske korsar min väg”, så sabbar det självförtroendet. Det gör något med vårt mående och vi går i en väntan på att bli prioriterade.

Jag skriver detta just nu för i både tidigare relationer och i vänskap har jag ibland inte känt mig som ett förstahandsval. Jag vill inte vara ett ”projekt” på vägen, någons ångestmedicin, tidsfördriv, eller sällskap om inget annat dyker upp etc. Jag behöver därför bli bättre på att säga ifrån, sätta gränser och be människor att inte slaska bort min tid.

Jag låter sur och bitter. Det är jag inte. Jag mår hur bra som helst och just det vill jag fortsätta med. Men det finns så många fina människor i min omgivning som jag nu känner att jag inte riktigt har tid att träffa, pga att jag lägger min tid på andra människor som ändå inte riktigt bryr sig. Alla behöver rensa bland sina relationer då och då, det är bara nyttigt!

Förresten har jag varit på en dejt. Jag är intresserad men vi får väl se vad som händer framöver. Men blir det en relation med temat ovan ”vi kan väl ta det som det kommer” så kommer jag inte att gå vidare. Då är det tack och hej – leverpastej.

Skärmavbild 2018-02-01 kl. 11.24.33.png