En oglamorös midsommar i all sin enkelhet.

​Jag var hemma på midsommar. Det var enklast med tanke på min nya lilla vän. Idag var det en vecka sedan jag hämtade Sally och i fredags fyllde hon 10 veckor. Hela min tillvaro har verkligen vänts upp och ned på bara en vecka. Det är så ljuvligt men också tokjobbigt.

Första veckan med Sally.

Vi börjar hitta våra rutiner. Hon sover i min säng. Jag tycker att det är både mysigt och enklast. Då väcker hon mig på natten när hon behöver kissa istället för att kissa på golvet. Jobbigare för mig eftersom jag måste gå ut med henne, men å andra sidan tror jag att jag kommer få henne rumsren snabbare på detta sättet.

Vi gör sista kvällsturen vid 22.30 och lägger oss 23. Hon vaknar varje natt ca 03.30 & behöver då gå ut och kissa. Nästa tur är ca 05.30. På natten är ganska ok att gå upp men när hon väcker mig halv sex är jag alltid helt död eftersom det tar en stund att somna om efter att vi varit ute på natten. Så precis när jag lyckats somna in och sover som skönast då väcks man av blöta pussar :-) Det var en natt som hon sov till 04:30 och det kändes superlyxigt. Snacka om att få perspektiv på tillvaron.

Jag försöker ta det med ro eftersom jag vet att detta är en begränsad period och att hon snart kommer att sova hela natten. Jag har läst att många valpar sover hela natten efter 4-5 veckor och hon klarar det inte rent fysiskt ännu att hålla sig så länge. Det är bara att hålla tummarna att hon snart sover hela natten.

Det är tufft med en liten valp i huset. Jag blir ganska påverkad när jag inte får min sömn. Men jag försöker ta det med ro. Jag har möjlighet att ta semester nu och det är skönt. Jag har tänkt att jobba lite för jag vill ju ”skola in” Sally att vara med mig på jobbet.

Jag får helt enkelt passa på att sova lite när valpen sover, och det har jag gjort denna veckan. På morgon kl 08:00 så sover hon oftast och då brukar jag också passa på. Det misstaget gjorde jag som nybliven förälder med Lukas. När han sov, röjde jag ordning i lägenheten, städade, diskade, tvättade osv och när jag sedan var trött och ville sova en stund – vips, såklart vaknade han. Det misstaget tänker jag inte göra med Sally. Jag var en zombie första mammaåret. Jag får helt enkelt passa på att vila när jag kan under den här ”småbarnstiden” som alla säger går så fort :-)

När det kommer till maten så är hon ingen storätare. Hon äter regelbundet men alldeles för lite. Jag har fått prova mig fram, blanda i filmjölk, blöta det eller ge det torrt. Det visade sig att hon föredrar det torrt.

Jag har ju köpt två mjuka gosiga hundbäddar för henne att sova i, men där gillar hon inte alls att sova. Under dagen ligger hon lite överallt men alltid i närheten av mig. Hon är smart & lär sig nya saker fort. Hon kan redan kommandot ”sitt”. Det lärde hon sig på en dag när vi tränade lite :-)

Hon biter en del i händer & fötter vid lek men det håller vi på och tränar bort. Hon är ganska rädd av sig när vi är ute i parken. När jag rastar henne på innegården så går det jättebra men i parken tycker hon att det är läskigt och gnyr en hel del. Jag har henne mestadels lös men vi har också börjat att koppelträna och det går jättebra. Hon följer fint efter även om hon mest av allt vill bli buren. Då och då glömmer hon bort det läskiga och då är det full lek i parken som gäller. Hon är så himla gullig när hon leker.

På tisdag ska jag till Sjömagasinet på sommarmiddag med Hagabadet och då ska min hundvakt Izabelle vara hemma hos mig tillsammans med Lukas. Sally känner sig trygg med Lukas men han vågar inte gå ut och rasta henne ännu, eftersom hon sprattlar ganska mycket när man bär henne och han är rädd att tappa henne. Jag har skaffat en ”nanny” för att få hjälp med Sally de tillfällen jag inte kan ha med henne och eftersom jag lever själv behöver jag ha en back-up.

Mina två små älsklingar. Vad mer kan man önska?

2 tankar på “En oglamorös midsommar i all sin enkelhet.

  1. Hej!! Av en händelse hittade jag din blogg och ditt Instakonto när jag sökte på Bichonpoo…….Detta är sååå roligt….Vi hämtade Sigge, Sallys bror den 11/6.
    Vi känner igen allt de du skriver om 🤗Vi bor i Torslanda och vi tycker de vore jätte kul att få kontakt med dig och kanske ses med Sally och Sigge nån gång🌸

    • Hej Veronika! Så himla kul att vi bor så nära varandra. Superkul att följas åt och låta valparna träffas och leka. Jag ses gärna på en fika/valpträff. När kan ni? Jag skickar mitt telefonnummer via insta så kan vi ha kontakten där. Sigge är världens finaste namn :-) Visst är det ljuvligt med en valp i huset. Jag är så lycklig (och trött :-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s