Befria dig från dina rädslor.

Jag har en kalender som heter Timebook och varje vecka får man nya uppgifter att jobba med. Den är väldigt bra eftersom jag får jobba mycket med min personliga utveckling. Söndagens projekt är: Analysera dina rädslor. Skriv ned dem och ta action på hur du ska jobba med dem framöver.

Några vanligt förekommande rädslor är:

  • Rädsla för att inte räcka till
  • Rädsla för att att känna sig kass
  • Rädsla för att såra andra
  • Rädsla för att bli lämnad ensam
  • Rädsla för att tappa kontrollen

Varför är det så viktigt att jobba med sina rädslor? Jo, för att…

En av de största orsakerna till att du inte lever det liv du vill leva och växer till den vill vara samt uppnår det du vill, är till stor del dina rädslor.

Rädsla är ett av de största hindren vid personlig och andlig utveckling. Med mina egna erfarenheter och insikter vet jag hur styrd och omedveten jag har varit av mina rädslor, samt hur lätt det är att även idag låta mig styras av dem. Samtidigt inser jag att den accelererande stressen i samhället, med utbrändhet och långtidssjukskrivningar som följd, är en av rädslans nutida skepnader.

En rädsla för att såra andra kan ofta leda till att man förminskar sig själv och inte vågar säga ifrån när man blir illa behandlad. Rädsla för att inte räcka till påverkar relationer till andra människor på ett ofördelaktigt sätt. Rädsla för att tappa kontrollen kan ge en människa ett behov att hela tiden kontrollera sig själv och andra.

Det är viktigt för dig att veta att du inte har valt dessa rädslor. Rädslor är ofta försvarsmönster som uppkommit redan vid tidig ålder.

Mina egna rädslor handlar framförallt om rädslan för att misslyckas och rädsla över att inte räcka till. Att inte räcka till, antingen i ens egna ögon eller i andras, är en känsla som styr mycket i våra liv. Vi jagar upp oss i vår strävan efter fullkomlighet i det vi gör. Prestationsångest är en tydlig rädsla som vi bär med oss. De krav vi sätter upp på oss själva för att nå våra mål här i livet, och därmed känna oss tillfreds är en dåligt maskerad drivkraft.

Paradoxalt nog så är vi också rädda för att ställa oss själva frågan om vi trivs med det. Jag är glad att jag vågar gräva lite extra även om det ibland skaver. Jag försöker hela tiden känna efter för att se vilka drivkrafter som styr mig. Nu ska jag ta en titt på mina rädslor och se vad jag kan göra för att utmana dem.

Happy Sunday!

Skärmavbild 2017-05-07 kl. 09.16.30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s