Attjo prosit!

Förkylningen hänger i sig men det är ok för jag har inte ont i halsen. Jag var på jobbet igår då vi haft en allvarlig vattenläcka med poolen under tiden jag var i Toscana. Det var vatten upp till midjan i förrådet då en vattentank lossnat och sprutat ut vatten. Tjejerna har verkligen gjort ett hästjobb :-) Brandkåren var på plats och igår såg det faktiskt riktigt fint ut. Nu ska allt iordningställas och poolen fyllas med vatten igen. Jobbet beräknas att ta ca 2 veckor innan vi kan vara i drift igen. Inget att göra åt men det verkar som om jag och kombon vatten inte är ett bra team. Även på SATS hade jag oturen att drabbas av flera vattenläckor även om ingen varit så allvarlig som denna.

Nu en dag i taget. Andas. Allt kommer att ordna sig. Det är lätt att få lite panik när något sådant här händer men det finns ju inte så mycket man kan göra än att fixa det som kan åtgärdas. Mycket tid går åt på att vänta på reservdelar, prata med byggbolaget, fastighetsägare och försäkringsbolag. Såklart vill ju ingen ta på sig ansvaret men i det här läget är det väldigt skönt att ”bara” vara hyresgäst.

Jag funderar över framtiden. Hur jag vill att den ska se ut. Jobbmässigt är jag helt hemma men jag funderar mycket över min boendesituation. Min hyra är ju på 13.800 kr och det är väldigt mycket pengar. Jag får ju in en summa då jag hyr ut ett rum och har inneboende, men ibland funderar jag på att flytta någonstans där jag kunde bo själv och ha en maxhyra på 5000 kr. Det är nästan en omöjlig ekvation om jag vill bo kvar i stan. Att hitta en sådan billig lägenhet i stan är inte lätt, tom i ytterområden kan en lägenhet nu ligga på ca 8000 kr. Det är ju helt galet vad dyrt det är med boende. Jag är inte riktigt beredd på att kompromissa bort bekvämligheten med att bo i stan och ha nära till allt. Dessutom har jag Lukas att ta hänsyn till. Jag vill att han ska ha nära till skolan och kunna promenera till sin pappa. Hur jag än vrider och vänder på steken så känns det som bästa alternativet att bo kvar och ha inneboende. Min lägenhet är ju på 150 kvm så det finns gott om plats.

Det är ju en surdeg på det viset att bo ensam. Det kostar mer. Allt blir ju så mycket dyrare jämfört med om man är två personer och delar på hyra och alla kostnader som försäkring, bredband osv. Jag har bott själv i 7 år nu och det har ju fungerat jättebra. Allt löser sig om man bara är lite kreativ.

Nu ska jag hoppa in i duschen och ta mig iväg till jobbet. Jag har massor att fixa med! Toscana och att bara vara känns lång bort just nu. Det här blir en vecka av görande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s