Ny månad.

Då var januari över. Skönt! Alla dagar som går nu är härligt eftersom jag längtar efter ljus och värme. Jag försöker att njuta av våra årstider men det är svårt. Igår kväll var det kämpigt på jobbet då det var sista dagen på månaden ( alltid mer att göra ) samt att en instruktör ringer 10 min innan klassen och sjukskriver sig för magsjuka. Som tur kunde vi lösa det men efter jobbet var jag tvungen att gå ut på en lång promenad i Slottskogen och få frisk luft. Fick trevligt sällskap av Marita som en bonus.

Skärmavbild 2017-01-31 kl. 08.55.41.png

2017 kommer bli ett spännande år för mig. Jag har tagit ett modigt beslut men vågar inte riktigt outa det ännu eftersom det är lite känsligt. Hur som helst så tror jag att det kommer bli riktigt bra och spännande, även om det känns skitläskigt! Jag ska vänta någon vecka till innan jag offentliggör det.

Jag fortsätter som sagt med köpstopp även i februari och har mina 12 saker som jag tillåter mig att köpa under året. Månadens inköp blir en ny Fitbit charge 2 ( ett aktivitetsband ) för 1495 kr. Jag kollade först på blocket men de kostade 1300 kr där så kändes bättre att köpa ett nytt från butik med 2 års garanti. Bandet gör mig mer motiverad att aktivera mig regelbundet och vi är några kollegor och vänner som peppar varandra nu.

Januari gick sjukt bra när det gäller köpstoppet. Jag köpte en proceedomatta för min rehabträning, en present till brorsan och en rullgardin till sonen. That’s it! Jag handlade mat för under 2000 kr vilket är stor skillnad för mig. På café & restaurang spenderade jag bara 200 kr. Förra året landade jag på 8.735 kr för mat & dryck, dvs 6500 kr mindre i år. Jag kan inte fatta att jag slösat så mycket pengar tidigare, känns helt onödigt. Helt ärligt kommer jag inte ihåg vad jag ätit alla dagar i januari och ännu mindre föregående år, så det är verkligen något som inte gör så stor skillnad i mitt liv. Istället har jag nu kunnat spara undan en stor summa till Toscana och Bali – känns fantastiskt!

Stora skillnaden för mig har varit att jag planerat mina matinköp och inte bara handlat vad jag varit sugen på för stunden, jag har ätit ur skafferi, kyl & frys samt ätit mer vegetariskt.           Dessutom har jag nästan inte lagt några pengar på restaurang/café. Jag har blivit bjuden 2 tillfällen så klart att jag kommer att bjuda tillbaka. Tanken med köpstopp är inte att bli någon snålovich.

I februari 2016 låg jag lika högt 8.373 kr på mat & dryck, så ska bli intressant att se hur denna månaden landar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s