Drömmar.

Jag är en person som vill tro gott om andra människor. Jag försöker se bakom deras handlingar, även när det gör ont. Jag slutar aldrig att drömma om en bättre värld. För mig och för andra. Jag har inte haft de bästa förutsättningar för att lyckas i livet, det kunde gått  tokigt och det finns en miljon anledningar för mig att nöja mig och tänka ”det här är inte för mig” 

Men jag har lyckats att slå mig fri från mitt arv. Jag kommer aldrig sluta drömma. Vi lever i en värld där vi varje dag läser om världens problem och hemskheter som händer omkring oss. Det är lätt att sluta tro på det goda och ge upp. Vi matas med det negativa och gör det onda till våra tankar och vår vardag. Jag läste ett par rader av Daniel Mendoza där han skriver vackert om drömmar och faran med att sluta drömma.

Och här kommer då dilemmat, det som oroar mig; när vi gör så, gör vi det sista vi egentligen vill och det sista vi egentligen borde, vi dödar våra barns drömmar. Kanske även våra egna. Vi stjäl ifrån barnen något av det vackraste de kan ha. Nämligen drömmar. Drömmar om något bättre. Drömmar om något vackrare. Drömmar om något mindre trasigt. Drömmar som blir skydd mot hatet. Mot smärtan. Mot uppgivenheten. Mot ensamheten. Drömmar som får oss att kämpa lite till. Att ge lite mer. Som får oss att tro på framtiden. Vi tar ifrån dem något som naturligt kan fungera som vaccin mot allt det jobbiga och i den fall ersätter det med ett piller.

Många tror ibland att ha drömmar skadar. Så man tonar ned dem. En del gör allt för att inte drömma. En del ber sina barn att inte vara drömmare. Men det är vår rädsla för att misslyckas som talar i de stunderna. Att ha rädslor är egentligen ingen fara. Faran uppstår när rädslan har oss, när den inte tillåter oss att leva utan enbart överleva. För när rädslan har oss är det så lätt att den också har alla vi värnar om. Och att vi på grund av det bygger våra barns murar, när vi istället borde vara vinden till deras vingar. Så vi måste slå oss fria. Ett sätt att göra det på är just genom att våga drömma. För genom drömmar kanske vi också finner mening med våra liv.

Skärmavbild 2017-01-29 kl. 12.26.44.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s