Principer för framgång – del 3

Vi måste inte tänka bättre eller ta kontroll över våra tankar. Det är i stort omöjligt att kontrollera sina tankar även om du tränat mental träning i många år.

Våra tankar poppar som popcorn. Du funkar som allra bäst när du tänker mindre eller när du inte tar dina tankar på allvar. Allt du känner kommer från dina tankar som du gör om till en känsla.

Vi är innerst inne gjorda för att göra vårt bästa. Det är när vi tänker för mycket som gör att vi inte känner att vi innerst inne mår ganska bra.

Vad är den bästa känsla du haft i livet? Ibland känner vi inte lyckokänslan förrän vi blir av med den. Hur känns det egentligen att vara frisk? Jag tänker att du skulle svara ”Det känns skitbra”. Men innan man ställer den frågan lägger man inte märke till att man faktiskt mår bra. Oftast är vi i vårt välmående mest hela tiden. Det finns inget sätt att konstruera den känslan eftersom vårt naturliga tillstånd är välmående.

Har du någon gång kämpat med ett problem en längre period och det ändå inte har blivit bättre under tiden. Det du tror är lösningen är oftast problemet. För om du hade jobbat med det under ett år hade det säkert varit löst.

När du vet att du tar bra beslut, dvs när du funkar bäst – det är en väg dit du inte kan konstruera. Det ligger bortom tanken. Du kan inte tänka dig till att tänka mindre. Så allt som du adderar blir oftast värre. Det handlar inte om vi tänker negativt eller positivt men om du vill komma åt mer flow så handlar det om att se igenom tanken.

Det funkar inte heller att prata med dig själv om att det bara är en tanke, det är bara att köra på. Det är inte så det fungerar. När du förstår det mer och mer så blir det lättare. Har du någon gång sett en riktigt bra film? Vad är det som gör att en film är bra? Det är att du tappar uppfattningen att du faktiskt tittar på en film, du blir förflyttad till en annan tid med alla dina sinnen. När du är riktigt med i filmen så rycker du nästan i soffan om något hemskt händer. Men du har ändå en förståelse om att film är film och det samma gäller med våra tankar. Dina tankar är i samma läge, det är en personlig film som du spelar upp i ditt medvetande. Den är lika overklig som en film.

Du är gjord för att fungera på din optimala nivå. Stress kommer inte från där du tror att det kommer. Vi målar vår upplevelse av livet genom våra tankar.

Fabriksinställningen är att komma tillbaka till vårt naturliga tillstånd. När är folk mottagna så att de kan ta emot information? När är du i rätt läge för att ge information? När man är ur balans så kan man inte ta bra beslut, medan när du är mer i balans så försvinner ofta ett problem. Saker kan se helt annorlunda ut beroende på hur du mår. När vi skiftar ser allt annorlunda ut och när vi inte förstår det så lägger vi skulden utanför oss själva.

När vi förstår bättre då gör vi bättre. Det ger en skön avslappning till framtiden. Ibland fastnar vi i gamla hjulspår men slappna av. Din förmåga att prestera är där hela tiden. En helg går det bra och en annan helg så är man världsklass. Hur kan det vara så stor skillnad? Man är bara en tanke ifrån att vara tillbaka att slappna av och göra ditt bästa. Att se det är väldigt hoppfullt.

För varje tanke du kan se igenom, så kommer du närmare ditt bästa jag. Om jag lägger själ och hjärta i mina projekt och släpper mina tankar så kan jag ha roligt med nästan vad som helst. Mina tankar är bara en version som kan vara mer eller mindre användbar.

Du har väl hört ”Bara tanken på att flyga är fruktansvärd för mig”. Ja, det är precis rätt. Det är BARA tanken, de har ingen aning om hur rätt de faktiskt har när de uttrycker sig i termer av ”bara tanken”.

Tankar är inte på riktigt bara för att du tänkt dem. Du behöver inte tänka bättre utan bara förstå. I nuet finns ingen rädsla, för att bli rädd måste du alltid spela upp en film. Det är så man skapar rädsla. Rädsla kommer inte förrän tanken sticker iväg till framtiden. När du ser att det bara är en tankekonstruktion så blir det enklare att låta livskraften sippra fram. Utan alla tankar i vägen så är vi vårt bästa jag och du kommer njuta mer av livet. Du har möjligheter att se till det som ligger bakom istället för själva beteendet. Jag ska ge ett exempel.

Tänk dig att du jobbat hårt under en längre period. Du är helt slut och du behöver åka iväg till ditt drömställe på semester. Du lägger dig på en solstol och tänker det är så här livet ska vara. Nu ska jag komma tillbaka och ladda mina batterier. Helt plötsligt känner du att det splaschar vatten på dina fötter. Du tänker ”ungjävlar” men orkar ändå inte göra något. Det skvätts mer och mer vatten som gör att du blir mer och mer irriterad att någon håller på och förstöra för dig och den avkoppling som du nu behöver. Du gör en kraftansträngning och är beredd att ta en fight, men när du reser dig upp från solstolen så ser du en person som håller på att drunkna. Hur snabbt släpper du din ilska? Är det när du inser att personen inte gör det för att jävlas utan för att du förstår att de gör sitt bästa för att överleva? Hur snabbt går din ilska över till en omtanke om att vilja hjälpa istället för att vara irriterad?

Det splaschar lite överallt i våra liv, både i vår vardag och på jobbet. Detta händer på jobbet. Kaffekoppar som står lite överallt, disk som inte diskas osv. Tänk om du istället kunde se att dina kollegor inte gör detta för att jävlas, utan att de faktiskt håller på att drunkna, i sina egna tankar. Just nu kan de inte göra något annat än att splascha på sin omgivning, de är kanske inte ens medvetna om att det är det som sker. Om du inte förstår det så blir du arg. Men om du kan förstå att de gör det bästa de kan så lovar jag att ditt hjärta öppnas istället för att känna ilska

Denna förståelse är avgörande för din framgång. I ditt företag, i din familj och hur bra du upplever ditt liv.

Njut helgen!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s