Principer för framgång – del 2

Här kommer en fortsättning på föreläsningen Principer för framgång.

Det är så otroligt viktigt med vårt sinnestillstånd och förstå hur det påverkar oss människor och det är faktiskt det enda som avgör hur vi mår. När vi är i låga tillstånd så är vi lite mer själviska, är mer negativa och har svårt att lyssna på andra. När vi är i högt tillstånd så har vi lätt att få kontakt med andra, vi ser saker ur flera synvinklar och har en möjlighet att uppgradera vår egen förmåga.

Om vi skulle titta in hos dig bakom kulisserna och se hur du beter dig när du är i ett lågt sinnestillstånd och sedan ett högt sinnestillstånd så skulle vi få två helt olika uppfattningar om vem du är som person.

Vilket av tillstånden tror du är ditt naturliga tillstånd? Personligen tror jag att ett högt tillstånd är vårt innersta, dvs vår fabriksinställning. Visst ser vi på världen på olika sätt beroende på hur vi ser på människor. Om vi kan se att en människa beter sig kasst pga att de kanske inte mår helt optimalt istället för att tänka att de är idioter.

Jag tror inte att det finns några tekniker som du kan använda för att må bättre men däremot underlättar det att du har en förståelse för hur känslor fungerar. Att känslor försöker varna oss istället för att tro att det vi känner är sant. Om du har en förståelse för hur dina tankar fungerar så kan du också se igenom dina egna tankar och på så sätt påverka ditt eget liv.

En viktig insikt är: Det är ju bara en tanke. Det är ju inte sant bara för att jag har tänkt den. Det är ok att tänka olika tankar, så länge du förstår att det inte behöver vara sant. Dvs att vi tror att utsidan kan påverka vår prestation.

Vi har alltid en egen personlig sol inom oss. När det blir snurrigt i tankarna och vi har tankemoln så har vi ändå alltid tillgång till vårt välmående. Människor som mår bra skiner och glittrar. Alla människor har en sol inom sig. När du släpper alla tankar och gör så gott du kan, det är den högsta nivå som vi kan ha.

Ingen kan vara perfekt hela tiden men däremot kan du göra så gott du kan hela tiden. Slå ut det på en dag och se vad du får för resultat över tid istället. Den högsta standard du kan ha är att göra så gott du kan till det bästa av din förmåga.

Personligen tror jag att jag ofta försöker vara perfekt men det är befriande och gott nog att göra det allra bästa jag kan. Det finns något hoppfullt att det är dit jag går om jag inte lägger på alla extra tankelager om hur saker och ting borde vara.

Disciplin behövs bara när du inte vill göra saker. Vad har du har lust att lägga själ och hjärta i? Ibland behöver vi göra så gott vi kan även om vi inte har lust att göra en sak för att världen ska gå ihop. Det räcker gott och väl.

Vi har alla en inre livskraft. Vi kan alla ha olika åsikter men vi kan alla göra så gott vi kan med det vi har. Vi kan låta oss att drivas av viljan att göra så gott vi kan och det blir ofta fantastiskt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s