Principer för framgång – del 1.

Då har jag lyssnat på ännu en föreläsning på Kontentan. Här kommer en sammanfattning av föreläsningen ”Principer för framgång. För dig som vill leva ett liv utöver det vanliga” med Anders Haglund.

Anders Haglund är föreläsare, inspiratör och coach. Han titulerar sig transformativ framgångscoach och hans tankar om framgång och livskvalitet har hjälpt massa människor att göra insikter som lockar fram deras bästa jag, både på jobbet och privat.

Jag tror det finns många som känner ”Jag har det så bra. Jag borde må bättre” och det är lite kring det som vi ska prata om nedan. Det är något som vi har missat. Att vi tror att våra känslor påverkas av det som händer på utsidan. Om vi tror att det kommer utifrån kommer vi aldrig bli lyckliga. Bara jag får ett nytt jobb, en ny bil, en ny man osv..

Princip 1. Vi lever inte av känslan av våra omständigheter. Vi lever i känslan av våra tankar. Dvs det är inte hur vi har det, utan det är hur vi tar det. Ta tex stress och om du har mycket att göra. Har det bara att göra med att du har mycket att göra? Andra gånger när du har precis lika mycket att göra, blir du istället stimulerad.

Det som avgör hela vår prestation är vårt tillstånd som vi befinner oss i. När vi tex går ner på stan och är nykära så kommer stan uppfattas lite trevligare än om vi går ner till stan när vi haft en skitdag. Detta är en avgörande förståelse, för då kan vi hjälpa oss själva att bli  vårt bästa jag.

Ju mer jag förstår att jag målar upp min egen värld desto bättre kan jag må. Vissa tror att när X händer så kommer jag att må Y men detta stämmer alltså inte.

Framtiden kommer alltid att vara blandad med möjligheter och svårigheter. Världen ser ut som den gör, men det som gör skillnad är hur du ser på världen. Dina känslor kommer från den tankekvalitét du tänker.

Även om du provar att tänka positivt så kommer det inte funka, utan det är hur mycket tankar du har i systemet. När du funkar som allra bäst, hur mycket tankar har du då? Det naturliga i oss är att vara i balans. När vi är i balans tänker vi ofta inte så mycket.

Vi blir förorenade i våra tankar dagligen och det är viktigt att ha med sig detta. Ta tex värderingar i ett företag. Alla vill väl ha högt i tak, engagemang, glädje osv men det funkar inte så. Vi fungerar alla efter vårt sinnestillstånd. Har vi ett bra sinnestillstånd så behöver vi inte leva efter så mycket värderingar utan allt funkar ganska bra ändå.

 

Hur kan du få fram ditt bästa jag i den typ av värld vi lever nu? Hur bygger vi vår upplevelse av livet genom våra tankar?

Ta tex om du ska ut och festa, så vet du att du behöver få igång dig i ett partyhumör. Vad gör du då? Du kanske lyssnar på musik och dricker någon alkoholhaltig dryck. Om du inte är på partyhumör så spelar det ingen roll vart ni går, det kommer ändå inte bli roligt. Men om du är på partyhumör så kan ni gå vart som och du kommer förmodligen ha en grym kväll.

När det gäller chefskap är det därför viktigt att du lägger upp sinnestillståndet på bordet. Att det är det som verkligen avgör framgång. Tala om att ”Nu kommer vi att börja värdera sinnestillstånd på jobbet istället”

Vi behöver förstå på en helt annan nivå. Möjligheten att inse att när du känner dig låg tex så behöver du inte göra något för att må bättre. Var i kontakt med det och det är OK. Vi vet att vi ibland åker ner i en dipp, men vi har en självkorrigerande psykologisk funktion som gör att vi kommer att må bättre. Vi kommer alltid tillbaka.

Vår inre sol går upp och ner. Det gör att du kan låta det vara när du har en dålig känsla i magen. Lita inte på den utan bli istället uppmärksam och det är nu ska du ta dina tankar med en nypa salt. Det finns liksom inget du kan göra, utan låt det bero. Bara för att du har tänkt så, behöver det inte vara sant.

När du är i balans så ser du mer klart och nyktert på saker. Spring inte i råtthjulet och förändra allt utifrån om ditt känsloliv inuti ändå är detsamma.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s