Nu ska källarförrådet tömmas

Kommande veckor ska jag ta tag i en riktig surdeg och det är min källare. Här finns barnkläder, jackor, skor, prylar till förbannelse. Även om jag rensat tidigare, så fylls det på igen. Så många gånger som jag tänkt sälja allt på en loppmarknad men det blir helt enkelt inte av. Jag ska göra ett försök att sälja via FB, Tradera eller Blocket. Det som inte säljs kommer jag skänka bort.

Det jag vill ha kvar är:

  • 2 lådor Lukas minnessaker
  • 1 låda mina minnen
  • 1 låda vinterkläder/skridskor osv
  • 1 låda sommarkläder/snorkelutrustning/myggnät osv
  • 2 lådor julpynt och påskpynt

Resten som ligger där nere använder jag ju inte utan det är bara nostalgi och saker jag har svårt att göra mig av med. Det är en hel del skor, leksaker, kläder, böcker, hamsterbur osv.

Det är ju så mycket bättre att det kommer till användning hos någon annan än att det bara ska ligga i mitt förråd och ta plats. Jag får bearbeta mig igenom prylarna, kartong för kartong. Bara tanken på att rensa där ger mig en lättnadskänsla. Vissa av mina grannar har så mycket prylar i sina förråd att det inte ens går att komma in.

Jag har svårt att göra mig av med vissa grejer för att jag hela tiden tänker på inköpsvärdet. Det är svårt att skänka bort dyrare prylar men här får jag bara skärpa till mig. Det är bättre att jag får in pyttelite och blir av med sakerna än att de bara förvaras. Skulle det börja brinna där nere är det få saker jag verkligen skulle sakna så varför sparar jag det?

Skärmavbild 2017-01-16 kl. 10.01.43.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s