En dröm i kras?

Då har jag och Lukas kommit hem efter att hälsat på Big Zin. Tyvärr visade Lukas tecken på allergi så jag kunde inte chansa. Han känner inget i näsa eller ögon men fick som ett par små utslag på handen och hakan. Dessa försvann direkt efter vi gått från katterna.

Jag erbjöd mig att betala en handpenning som hon kunde behålla om hon kunde ge mig en vecka till men det gick tyvärr inte säljaren med på. Jag tänkte att jag skulle kunna hinna testa hans allergi då under kommande vecka. Det var verkligen en stor besvikelse för mig och jag kunde inte hålla tårarna tillbaka när jag gick till bilen. Lukas tog det ändå bra tyckte jag.

Nu i veckan ska vi gå och göra pricktest och sedan ska vi testa med Lizelottes ragdolls för att ta ett beslut hur vi ska göra framöver. Men just nu känns det ju inte alltför hoppfullt även om just denna rasen ska vara allergivänlig. Hon hade ju 9 katter så det var ju verkligen högrisk också. Nu ska jag andas och försöka skifta fokus. Jag var helt inställd på en liten Simba här hemma som sällskap så i skrivande stund känns det tungt.

Hur ska jag göra? Jag har ju också funderat på en hund men är inte säker på att jag löser det praktiskt. Kommer jag orka att gå ut varje dag med en hund? I regn och rusk. Överväger fördelarna nackdelarna? Jag har ju haft hund tidigare så jag vet ju vad jag har att vänta mig. Vad finns det för andra alternativ? En kanin känns inte lika upphetsande.

Vi får göra ett allergitest och se vad det visar. Efter det får jag ta ett beslut.

2 tankar på “En dröm i kras?

  1. Ja, ta ett allergitest. Har själv haft kattuppfödning och en kattungeköpare som trodde att hon var kattallergiker fick glädjande besked efter ett pricktest. Visade sig att hon var allergisk mot ett par andra grejer men inte katter. Trots att hon tyckte sig ha kännt av symptom hemma hos mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s