Framgång i arbetslivet.

Jag är intresserad av att hela tiden utvecklas och bli bättre. Här är en modell som många framgångsrika entreprenörer arbetar efter:

 • Work less to achieve more. Många tror att om jag jobbar längre så kommer jag få bättre resultat. Jobba istället mer smart och effektivt. Jobba i 90 min, ta 10 min paus. Jobba 5 eller 6 dagar i veckan men var HELT LEDIG en dag i veckan. Ingen dator eller telefon. Stäng av all teknologi och ladda dina batterier. Ta ledigt då och då för att fylla på. Jobba 6 veckor – ta en vecka ledigt
 • Don’t focus on profit to get more profit. Fokusera mer på människor och pengarna tar hand om sig själv. Få människor som du möter att känna sig bekräftade och viktiga. Människor köper av människor de tycker om så fokusera på att skapa goda relationer.
 • Focus on value vs cost. Fokusera inte på mål & siffror, försäljning utan lönsamheten i företaget. Det som spelar roll är vad som står på sista raden.
 • Do the work to get the energy. Många människor skjuter upp saker ”jag väntar med detta tills jag har mer energi” Gör det bara direkt istället så kommer du att få mer energi.
 • Picasso didn’t wait to be Picasso to behave as Picasso. Vad behöver vi göra imorgon för att kunna vara där vi vill vara? Vänta inte till världen ser dig som världsklass utan jobba som om du är det redan idag. Gå den extra milen och skapa magiska relationer.
 • Like to be unliked. Att bli kritiserad och inte omtyckt är helt normalt eftersom du utmanar status quo. Du gör säkert något som de andra också vill göra så de kommer att störa sig på dig. Se det därför som positivt om någon stör sig på dig. Det innebär med största sannolikhet att du är på rätt väg.
 • Don’t do whats easy. Do what hurts. Tror du Mohammed Ali älskade att gå upp kl 05:00 på morgonen och springa? Förmodligen inte men han älskade tanken på att vara en champion. Du behöver göra tråkiga saker och kämpa för att lyckas.
 • Love going slow vs going too fast. Du måste förstå att det stadiga vinner alltid i längden. Det du gör dagligen kommer att påverka, vilket över tid gör att du vinner i det långa loppet. Mycket bättre att ha ett jämt flöde dag efter dag, månad efter månad än att göra rekord vissa månader.

Vilken ljuvlig tanke att jobba 6 veckor och ta en vecka ledigt. Klart att man kommer tillbaka med ny energi och massa idéer! Hade det varit realistiskt för mig?

Inte helt men en modifierad version skulle kunna funka. Januari, februari, augusti och september har jag semesterstopp, men skulle det kunna se ut så här? Ett arbetsår med semesterperioder enligt nedan:

 • 6 mars – 12 mars
 • 24 april – 30 april
 • 12 juni – 18 juni
 • 31 juli – 6 aug
 • 6 nov – 12 nov
 • 25 nov – 31 dec

En sjukt spännande tanke. Utmaningen är ju att det inte riktigt är praktiskt möjligt eftersom Lukas har ju sommarlov 8 veckor som ska roddas ihop. Sprider du ut din ledighet på detta sättet så är jag helt övertygad om att man orkar hålla en högre produktivitet och energi under året. Den här typen av ledighet hade jag absolut kunnat lösa och det hade fungerat alldeles utmärkt för jobbet men frågan är om jag vill.

Mitt nästa 2017 kommer ju bli ett ganska liknande upplägg med ett par pauser under året.

 • 23-30 april – yogaresa 1 vecka Toscana
 • 26 juni – 2 juli – semester med Lukas
 • 23 juli – 5 aug – semester med Lukas
 • 30 sept-11 nov – Bali 2 veckor

Jag kommer schemalägga mig måndag-lördag och vara ledig fredagar och söndagar. Just nu är återhämtningen inget problem för mig då jag har massor av energi men jag tror ändå att jag skulle kunna vara ännu mer produktiv om jag jobbade enligt ovan.

Skärmavbild 2016-11-28 kl. 09.45.18.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s