Tiden går och inget varar för evigt.

Det har gått ett år nu sedan jag var hemma sjukskriven i 3 veckor. Nu när jag tänker tillbaka känns det som om jag var hemma mycket längre. Det var vidrigt och ibland kan det komma över mig hur dåligt jag faktiskt mådde & hur min rygg bara sade stopp. Hur sömnbristen fullständigt krossade mig. Hur små saker adderades på tills jag gick sönder.

Idag ett år senare. Vilken otrolig skillnad i energinivå. Idag sover jag bra utan några sömntabletter och jag känner mig utvilad. Jag sover de flesta nätter utan smärta. Det här året har varit tufft på ett annat plan. Det är tufft att bryta med negativa mönster och göra förändringar även om man vet att skulle må bättre på sikt. Jag har bytt jobb 2 gånger, från en kort period på Scandic till SATS Landala där jag verkligen trivs så bra. Jag tränar regelbundet, den senaste tiden har jag bara kört stärkande övningar för ryggen. Jag tänker annorlunda om min kropp. Jag tränar med målet att kunna röra mig fritt istället för att vara smal. Jag har rensat bort människor som tar mer än de ger. Det har inte varit lätt men äntligen känner jag att det går åt rätt håll. Det är lättare att andas. Allt känns mer klart.

Men det är lätt att vara efterklok när jag nu har ett fulladdat batteri. Ofta hamnar jag i knäppa situationer när jag är sliten, för jag orkar inte helt enkelt ta ännu en konflikt. Så istället kör jag på. Lite till och lite till.

Den här gången lät jag det krascha och falla sönder. Kanske är man tvungen att göra så för att kunna bygga upp något nytt? Just nu känns livet enkelt. Jag har flyt och jag mår bra. Redan den 20:e var jag klar med mitt mål på jobbet, det har nog aldrig hänt tidigare.

Jag älskar mina PT timmar med Matthew. Vi har nu träffats 3 gånger. Helt ärligt vet jag inte vad det är han gör, men jag har alltid galen träningsvärk dagen efter. Det lustiga är att jag känner att jag klarar av övningarna bra när vi kör. Allt sker mycket långsamt och kontrollerat. Vi lägger mycket fokus på att öka rörligheten så det känns bra.

Så till dig som har det lite tufft nu. Det är inte för alltid. Dagarna går och allt kan förändras. Om du väljer det.

skarmavbild-2016-11-25-kl-07-55-56

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s