Ljuvliga små hattar

Idag är jag ledig från jobbet. Lyx att vara hemma mitt i veckan även om det blivit lite jobb, då vi hade sjuk personal. Alltid är det något att fixa med :-)

Hur som helst, jag hade först planerat att ta mig iväg på lite avkopplande SPA eftersom jag hade ett presentkort, men det kändes lite väl tight för jag vill vara hemma när Lukas kommer från skolan. Jag får helt enkelt koppla av hemma istället.

I helgen ska jag försöka laga lite lunchlådor inför veckan. Jag är ganska kass på att nyttja vad jag har hemma i kylen (Sanna var ett proffs på detta) men tänker att jag vill bli bättre på det, så sagt och gjort. Jag hade en massa champinjoner som jag var tvungen att laga ngt med om jag inte skulle bli tvungen att kasta dem. Jag hade även kokt pasta som blivit över sedan lunchen häromdagen. Google är fantastiskt! Bara att leta efter inspiration. Jag hittade en superenkel lunch där jag hade allt hemma som blev jättegod. Om man inte vill ha den vegetarisk kan man lägga till kyckling, det skulle också bli gott.

Skärmavbild 2016-11-11 kl. 11.52.30.png

Krämig pasta med champinjoner och parmesan

 • 200 g pasta
 • 200 g Champinjoner, delade på 4
 • 2 dl grädde
 • 2 st vitlöksklyftor, finahackade
 • 0,5 dl schalottenlök, finhackad
 • 0,5 st citron, fint rivet skal
 • 1 msk timjan, hackad färsk
 • salt och nymalen svartpeppar
 • smör och olja till stekning
 • Riven parmesan efter smak
 1. Klyfta champinjonerna och stek dom i en het panna i olja tills dom får färg. salta champinjonerna med ca 0,5 tsk salt. Sänk värmen och lägg i en stor klick smör. Lägg i vitlök, lök, timjan och rivet citronskal. Blanda runt och låt fräsa ca 1 min. Häll på grädden och koka tills den blir blir tjockare, smaka av med salt och svartpeppar
 2. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente. Häll av vattnet och lägg ner pastan i såsen, rör runt så all pasta täcks av sås. Servera med valfri mängd riven parmesan på toppen.

Snart ska jag ställa mig på bandet och köra min 30 minuters promenad. Bästa köpet ever!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s