Hållbar & medveten träning

Vi har bara en kropp. En fantastisk sådan. Ibland bli jag helt fascinerad av vad den faktiskt står ut med och vad den klarar av. Min kropp har varit opererad ett flertal gånger pga skador men också varit med om att bära och föda ett barn. Nu är det dags att ge den lite kärlek tillbaka och vårda den ömt. Tyvärr glömmer jag ibland bort detta. Stress, dålig kost, sömn och en smärtande rygg påverkar såklart. Jag ska verkligen försöka lägga större fokus på att ta hand om min kropp bättre. Matthew hjälper mig med en medveten och en balanserad träning så jag kan bygga den bas jag behöver för att må som bäst.

Jag har förstått att jag måste bygga kroppen inifrån och ut, se bortom dieter och snabba resultat för att istället se till vad jag behöver för att skapa en stark kropp som jag kan ha nytta av i vardagen. Synd att det tog 40 år att inse detta bara.

Veckans utmaning: Hållbarhet

Jag behöver lära mig att koppla på de delar som krävs för att utföra rörelser och övningar på ett så skonsamt och effektivt sätt som möjligt. Jag har under många år haft ett felaktigt rörelse- och spänningsmönster som idag gjort att jag har fått diskbråck i ryggen med långvarig smärta som följd.

Jag vill bli bättra på att lyssna in min kropp och träna på att öka min medvetenhet om hur jag står och hur jag aktiverar olika muskler i kroppen.

Veckans schema:

Förutom 30 min promenad och 10 min foamrolling kommer jag även lägga lite extra tid varje dag enligt nedan. Jag skriver upp det här så blir det enkelt för mig att komma ihåg vad jag ska göra varje dag.

  • måndag – stå rätt 5 min
  • tisdag – stärka min core 20 min
  • onsdag – 60 min PT
  • torsdag – coreträning på boll 10 min
  • fredag – yinyoga för ländryggen 30 min
  • lördag – coreträning på boll 10 min
  • söndag – stärka min core 20 min

 

ska%cc%88rmavbild-2016-11-10-kl-08-28-44

2 tankar på “Hållbar & medveten träning

    • Hej! Jag har läst lite på din blogg och din historia. Ja livet är tufft ibland :-( Hoppas att du hittar ett sätt som kan minska din smärta. Idag ett par månader senare har jag blivit mkt bättre men mkt av min diskbråcksproblematik satt också i bröstryggen. Tack för din pepp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s