Hälsa för livet.

Ok, då har jag haft mitt första möte med Matthew där vi pratade genom min situation och huruvida jag kan bli bättre. Det var svårt för honom att säga hur bra jag kan bli men han var i alla fall övertygad om att jag kan bli så mycket bättre. Det som krävs är regelbunden funktionell rörlighetsträning och tålamod. Han var tydlig med att det här kommer att ta tid och att jag behöver göra ett par övningar hemma varje dag, ca 10-15 min. Vi testade min rörlighet och kom fram till att en stor del av mitt problem med diskarna sitter i en stel bröstrygg. Det kommer inte hjälpa mig att träna rygg/core utan just nu så gör det diskbråcket snarare värre. Jag litar till 100 % på hans kompetens. Planen är att träna med honom 1 gång/veckan nu i början för att sedan ses var 10 dag.

Jag är helt förbjuden att löpträna just nu ( perfekt då jag får mitt löpband hem på torsdag.. snark) och ska även göra uppehåll med PT träningen på jobbet. Fokus framöver kommer att vara 100 % funktionell rörlighet, träning av musklerna kommer som bonus.

I alla år har jag främst tränat för att vara smal. Jag har aldrig tänkt i termer av rörlighet och en fungerande kropp. Det har kommit på senare år och framför allt sedan kroppen pajade. Hälsa har inte ett smack att göra med utseende eller tränade muskler utan snarare vad din kan kropp kan göra för dig.

Jag kommer att börja med 20 tillfällen. Kör vi en gång i veckan är det en månadskostnad för mig på 3100 kr. Det är såklart svinmkt pengar, men jag får lösa det på något sätt. Fokus nu är att minska smärta i ryggen och bli mer rörlig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s