Fina möten.

Igår var jag i kyrkan. Det var en väldigt fin predikan och jag fick med mig massa tankar hem. Dagens predikan handlade om tron och hur vi ständigt växer och förändras.

Vi har inte valt vår gudsbild eller hur vi relaterar till andra människor. Den tro vi bär på är präglad av det som blev vår uppväxt. Om tron är en vandring, befinner vi oss dessutom på olika platser, eller årstider, längs vägen. Under vandringen gör livet saker med oss som ibland förändrar trons innehåll och uttryck. För somliga mer än för andra. Förändringarna är ofta synonymt med olika kriser. Vårt sätt att tänka och värdera, vårt sätt att tolka verkligheten, hamnar i gungning vid varje årstidsväxling.

”Ju mer vi växer andligen, desto fler människor älskar vi och desto färre människor gillar vi”

Smaka på den. Vi behöver alltså inte gilla varandras personligheter, fel och brister. Vi finns inte på denna jord för att gilla varandra, utan att älska varandra. Vilken befriande och härlig tanke. Finns väl inget finare än att utvecklas och växa i kärlek. Både kärleken till dig själv och andra.

När jag går till kyrkan sitter jag alltid på samma plats, längst bak och går alltid hem direkt efteråt. Efter predikan igår frågade tjejen som satt bredvid mig om jag var ny. Vi började prata lite och jag berättade att jag inte var så stark i min tro men att jag tyckte om kyrkan som plats och möjlighet till stillhet och reflektion. Hon frågade om jag ville ta en kaffe efteråt och prata lite. Vi hade en jättetrevlig stund och bytte telefonnummer. Ett väldigt fint möte. Jag tror absolut att vi kommer ses igen.

På eftermiddagen var jag och Lukas ute och cyklade och jag kände mig så där barnsligt lycklig som man kan göra när solen skiner och vinden blåser i håret. Vi stannade för en fika i Haga och småpratade med en medlem som tränar hos mig.

Livet är fullt av fina möten.

Skärmavbild 2016-09-05 kl. 07.26.41.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s