Warszawa i oktober

Igår bokade jag mig en höstresa till Warszawa. Hittade en billig flygbiljett för bara 256 kr och sedan bokade jag en lyxig lägenhet via airbnb för 2000 kr som vi delar på. Totalt landade resan alltså på 1256 kr för resa och boende 3 nätter. Denna gång reser jag tillsammans med min vän Marita och det ska bli så mysigt! Vi gillar båda att promenera mycket så det kommer bli toppen. Polen är billigt så det behövs inte mycket fickpengar.

Här är lägenheten vi hyrt. Visst ser det fint ut?

Skärmavbild 2016-08-08 kl. 12.11.19.png

Skärmavbild 2016-08-08 kl. 12.11.49

Skärmavbild 2016-08-08 kl. 12.11.39.png

 

Skärmavbild 2016-08-08 kl. 12.11.29

 

 

Många frågar hur jag har råd att resa så mycket 😀 Svaret är att det har jag inte. Skämt åsido – svaret är att resa smart! Jag blandar upp mina dyrare längre resor med billiga weekendresor. Det måste inte kosta skjortan.

Här kommer mina bästa tips:

  • Välj att boka flyg ca 2 mån innan avresa (då är generellt resorna som lägst i pris) Håll utkik efter billiga biljetter på tex sajten momondo. ( En gång flög jag till Budapest för bara 20 kr! )
  • Hyr en lägenhet privat istället för att bo på hotell. Mycket fräschare, större, lyxigare och du får mer för pengarna. Airbnb är toppen!
  • Res till länder där du får mkt för pengarna. Min resa till Warszawa kostade denna gång 1300 kr totalt för resa och boende 3 nätter. Då har jag hyrt en stor fräsch lägenhet i centrala stan med 2 sovrum, vardagsrum, kök och 2 badrum (se bilden) Vad får du för 1300 kr hemma? Det kan man ju lätt bränna en utekväll.
  • Planera. Jag reser lördag-tisdag så behöver bara ta ut 2 semesterdagar. Kan dessutom välja att gå in och jobba 2 extra lördagar så reser jag utan förlust av inkomst. 
  • Spara om du har möjlighet. Även om det bara är 100 kr/mån så är det ett steg mot drömresan. Använd tex den roliga appen från Dreams.
  • Prioritera. Jag är i stort sett aldrig ute och festar, jag kommer inte dö med ett fett bankkonto men däremot levt ett liv fullt av äventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s