Experiment – cash envelope dag 15

Då var det dags att summera efter andra veckan som varit lite mer av en utmaning. I början på veckan fick jag tänka till eftersom jag visste att jag hade bokat in en tid för att fixa naglarna med gellack. Det kostar 395 kr per gång och i en snålmånad kan man inte hålla på med sådana här dumheter :-) Jag bestämde mig därför att klippa mina naglar korta men jag behöver hjälp med att ta bort nackellacket även om jag inte ska måla på nytt. Eftersom det är gellack kan jag inte ta bort nagellacket själv utan det måste filas bort av ett proffs så jag inte förstör mina egna naglar. Det är så himla grymt med gellack eftersom det inte flagnar något.

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 10.45.02.png

SHOPPING/NÖJEN: 

  • Manikyr 300 kr  (Jag rensade hemma och sålde ett par scrapbookingstämplar och fick in 200 kr för att täcka denna onödiga lyxkostnad)
  • Cykelreparation 295 kr

MAT

  •  507 kr

RESTAURANG/FIKA

  • 32 kr (wow! Grymt resultat. Jag har verkligen tänkt mig för och valt andra alternativ)

INSIKTER:

Jag är motiverad och till stor del kommer väl motivationen från att jag just nu faktiskt inte har en inkomst. Jag har alltså ingen A-kassa eller annat ekonomiskt stöd nu så varenda peng jag använder kommer från sparkontot och det känns inte kul. Det är lyxigt att ha ett jobb där en lön tickar in på kontot den 25:e varje månad. Jag har å andra sidan märkt att man inte behöver så mycket pengar för att klara sig om jag struntar i att shoppa.

Istället för att gå på restaurang i veckan har jag valt att ha picnic tillsammans med mina vänner. Jag har informerat dem om läget så vi har delat på kostnaden. Eftersom jag bor centralt kommer oftast vännerna hem till mig då det är enkelt. Jag tycker om att bjuda på något gott att äta och dricka men det är klart att det drar iväg i kostnader när vi alltid är hemma hos mig. Jag har verkligen inga problem att bjuda annars men eftersom jag står utan lön just nu så går det tyvärr inte. Picnic och delad kostnad kändes därför väldigt bra just nu.

Snart har jag ett jobb igen med lön så då kan livet bli lite mer normalt igen men det är helt klart absolut värt att tänka sig för och slösa mindre. 316 kr kvar denna veckan!

Skärmavbild 2016-07-22 kl. 16.44.03.png

Nästa vecka tar jag paus från kontantsystemet eftersom jag åker till Budapest på semester 5 dagar. Det kommer inte bli någon storslagen shopping där men du kan räkna med god mat & dryck!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s