Bättre än du tänkt

Idag har jag lyssnat på Anders Haglund ”Bättre än du tänkt” Här kommer en sammanfattning på föreläsningen.

Enligt de som presterar absolut bäst, så visar det sig att de inte tänker så mycket i just det ögonblicket. När de presterar på den absoluta toppen så är det ingen som väljer att tänka positivt utan man bara är. För att kunna prestera maximalt gäller det därför att vara närvarande. 

Hur tränar man på att kunna vara mer närvarande ?

Det gäller att se att dina tankar poppar som i en popcornskål, som en tankebuffé. Ju mer tankarna går runt desto svårare blir det. Jämför det med en fläkt som står och snurrar. Du kan kasta en penna mot den eller andra ting men det skulle bara troligtvis studsa bort. Det blir helt enkelt svårt att lyckas kasta något igenom, det studsar mot bladen. Samma är det med dina tankar. När dina tankar snurrar i för hög hastighet så är det som om det stoppar livet från att komma in. När man inte är närvarande får man inte fram sitt bästa jag. Fläkten går för fort helt enkelt.

Ju snabbare fläkten går ju färre procent kommer in till dig och livet känns tomt och meningslöst. När fläkten börjar sakta ned kommer plötsligt saker till dig. Du sitter hemma och läser en bok, hör regnet och känner wow. Detta är ofta en känsla du får när du är närvarande.

Vad står i vägen för att känna mer och vara mer närvarande?

I vår kultur föds vi med idén att det är något fel på oss. Vi duger inte om vi inte presterar på ett visst sätt. Men kom ihåg en sak. Du föds lycklig. Jämför det med solen. Den finns där även om det är en molnig dag. Det som lyser inom dig har inte försvunnit utan det är bara suddigt av din fläkt. Du har blivit upplärd med att efter du presterat, då kan du njuta. Men du kan välja att njuta redan nu. Känslan när du glömmer av dig ett ögonblick och du bara känner flow. Du är född att må bra så vad hade nu varit kul att göra?

Ju mer du kan bli medveten om hur din fläkt går, så upphör det att kunna påverka dig. Du upplever inte världen utan du upplever dina tankar om världen. Plötsligt så har du kontrollen och du kan locka fram ditt bästa jag när du vill.

Visste du att man bara föds med 2 rädslor? Rädslan för att falla och höga ljud. Alla andra rädslor har du faktiskt tränat in under livet. Det innebär att när du har kontroll över dina tankar kan du också ändra hela ditt liv.

Vi är födda med självförtroende och inre visdom. Du behöver inte göra något. Solen är där hela tiden. 95 % av alla problem som människor har finns bara i huvudet. Det är tankemoln. Hur vet man då om det är ett problem på riktigt? Ett bra test kan vara att ställa sig frågan ”Om du slutar tänka på problemet blir det värre?”

Ju tystare din fläkt blir desto mer kan livet komma in. När du väl börjar lyssna kommer du kunna uppleva allt enklare. När du jobbar utifrån inspiration istället för disciplin så kommer du må så mycket bättre. När du blir medveten om ditt inre solsken så kan du också göra ditt liv till ett mästerverk.

Skärmavbild 2016-06-24 kl. 23.00.21.png

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s