Moldavien

I morgon bitti kl 06:00 åker jag tillsammans med organisationen Reningsborg till Moldavien. Jag måste erkänna att det är en laddad resa jag har framför mig. Det kommer vara hopp och framtidstro blandat med berättelser om livsöden jag ens knappt orkar lyssna till.

Vi kommer möta tjejerna på Drömmarnas hus (de som nu bott där i tre år och är redo att gå vidare och det kommer nu tio nya tjejer) men också dem på House of Change – det hus som finns för rehabilitering av de flickor som varit i trafficking.

Handel med kvinnor och flickor är ett allvarligt problem. Handeln drivs av både moldaviska och internationella ligor som säljer kvinnorna för prostitution utomlands. Fattigdom och hög arbetslöshet på landsbygden är bakomliggande faktorer.

Idag har jag frostat ur min fryst och vacuumpackat det som ska vara kvar. Lukas kom över på lunch och jag passade också på att klippa hans hår. Jag har signat upp mig för att jobba som medlemsvärd på Sats Landala i sommar. Det är korta arbetspass – kl 06-12 eller 16-22, passar mig perfekt för då kan jag vara ute och njuta av solen de dagar det blir fint väder. Totalt blir det ca 60 timmar i juli vilket är bra eftersom jag inte har någon inkomst alls nu. I augusti kommer jag ha jobb igen så jag kommer klara mig fint under sommaren.

Jag kunde få mycket mer timmar men känner att jag också ska unna mig lite ledighet nu när jag faktiskt har möjlighet till det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s