Vilse i pannkakan.

Nu har jag jobbat i 2 veckor och jag har ännu inte landat i mitt nya jobb. Jag känner mig extremt trött och lite vilsen. Är detta det som jag verkligen vill syssla med?

Jag älskar kontakten med våra gäster och hela servicebiten men är väldigt osäker på om jag faktiskt vill bli hotellchef. Jag vet inte om jag vill vara chef längre helt enkelt. Det handlar inte alls om Scandic. Det är en grym arbetsplats med härliga värderingar. Mina närmaste chefer och kollegor är också helt fantastiska!

Vad är det som knorrar i magen då? Jag har börjat att värdesätta andra saker som tid, flexibilitet och frihet framför ansvar, ledarskap och hög lön. Självklart är jag extra trött nu eftersom jag är helt ny i rollen och det kommer ju att bli bättre med tiden men jag vet inte om jag vill ha en anställning där jag jobbar hela dagarna, kommer hem helt slut och lönen går till att betala räkningar. Det är för mig inget liv att sträva efter. Som chef förväntas du alltid vara tillgänglig. Ibland drömmer jag om att bara göra ett jäkla bra jobb, sköta mitt, sedan gå hem och släppa jobbet. Inte behöva bry mig om hur andra mår och hur verksamheten ska gå ihop. Som hotellchef jobbar man verkligen hårt. Även om man har grymma kollegor som tar ansvar så är det alltid du i slutändan som är ytterst ansvarig.

Gud, jag förstår att jag låter helt jäkla dum i huvudet som velar på detta sättet och bara tanken på att säga upp mig skapar lite lätt panik. Jag har ingen A-kassa och ganska höga utgifter. Jag skulle klara mig året ut ekonomiskt om jag i värsta fall går helt utan jobb med lite buffert. Jag har nu 2 alternativ – antingen att fortsätta jobba på och känna efter. Kanske det blir bättre bara jag kommit in i jobbet lite mer. Eller så säger jag upp mig och gör min sista arbetsdag sista juni, tar välförtjänt ledigt hela juli och augusti och funderar på vad jag ska göra med mitt liv – nytt jobb, plugga eller satsa helt på mitt företag.

Jag ska i alla fall inte ta några förhastade beslut, mycket är nytt och det påverkar såklart. Jag är ledig denna helgen så ska bara försöka ta det lugnt, andas och sitta stilla i båten. Ge mig själv lite tid att komma in i allt nytt och sedan bestämma mig. Det är ju en fantastisk möjlighet jag fått så jag behöver verkligen ta mig en rejäl funderare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s