Dag 2: Jag beslutar mig för att förändra mitt liv

Nu när jag analyserat och utvärderat är det dags att skrida till handling. Det finns en stor kraft i att bara bestämma sig. Jag har beslutat mig för att göra förändringar på ett par områden i mitt liv. Jag tror inte att det måste vara stora omvälvande saker. Det kan vara en en stärkande handling som du bestämmer dig för och sedan göra detta varje dag. Att fatta ett beslut är att ta ställning.

Exempel på stärkande handlingar kan vara

 • att meditera 15 min
 • att ta en promenad
 • att måla i en halvtimme
 • att röja bland dina saker en halvtimme

Man kan också bestämma sig för saker man INTE ska göra som

 • begränsa tv-tittandet
 • utesluta socker från kosten

Själv har jag valt att köra en månad utan socker samt att rensa i mitt hem 15 min varje dag. Jag har otroligt mycket pyssel & konstmaterial och det ger mig ångest att bara tänka på det. Men 15 min rensning varje dag kommer till slut att bemästra även detta :-)

Jag har också tittat på mina värderingar och hur väl de stämmer överens med det liv jag lever. Det är viktigt för mig att leva i överenskommelse med mina värderingar för jag vet att det ger mig en tillfredsställelse i livet.

Mina värderingar som jag vill ska få utrymme i mitt liv är:

 • passion
 • vänlighet
 • kreativitet
 • mod
 • kunskap
 • glädje
 • kärlek
 • äventyr

Sist men inte minst har jag gjort en lista med saker jag skjutit upp. Herregud vad grejer som hamnade på den listan – från det lilla till det stora. På min lista fanns bla måla om mitt tv-bord, lägga in nytt golv i köket, rensa bland scrapbooking, lämna en relation som inte längre gynnar mig mm.

Dagens tanke: Jag uppfyller mina åtaganden gentemot mig själv och andra.

Skärmavbild 2016-05-01 kl. 13.27.22.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s