Att leva ett meningsfullt liv.

Jag minns så tydligt när insikten kom – när jag äntligen började lyssna på budskapen från min själ. Ja, jag fattar att det låter helt flummigt men jag vet inte hur jag ska uttrycka det på ett bättre sätt. Det var i oktober, diskbråcket hade fullständigt krossat mig och jag var tvungen att sjukskriva mig. Jag kommer ihåg hur något fullständigt brast inom mig och jag började snyfta. Sedan grät jag hejdlöst i ett par veckor.  Jag visste inte varför jag grät, men jag visste att något var fel i mitt liv. Ett budskap om att jag behövde en förändring om jag inte skulle krascha fullständigt. Det var dags att dra ned på mitt höga livstempo och börja lyssna inåt. Det var dags att sluta leva mitt liv efter andras förväntningar.

Det har varit en process som har varit smärtsam. Man måste bara börja. Rätt tid kommer liksom aldrig för att leva ett mer autentiskt liv. Vissa människor verkar kunna bralla på rätt så bra med sina liv – konstant stressade flängandes mellan vardag och jobb. I mitt nuvarande jobb har jag en grundlön med månatlig bonus samt kvartalsbonus vid uppnådda mål. Jättebra såklart men jag sitter också framför jobbdatorn varje kväll, har allvarliga sömnproblem och med 60 anställda känner jag mig konstant otillräcklig. Det är inte så jag vill leva mitt liv. Vad ska man göra med en hög lön om du konstant känner dig slutkörd? Nej, till slut gick det inte längre. Mina värderingar började hamna för långt bort ifrån företagets värderingar. Som chef har man bara ett val då ( anser jag ) och det är att lämna skeppet och ge plats åt någon annan. Alltför många människor stannar kvar på arbetsplatser de inte trivs på och blir bittra. Aldrig i mitt liv att jag vill bli bitter. Jag har alltid älskat mitt jobb men saker sker och vi förändras som människor. Jag började ha en gnagande känsla av att jag vill göra något annat och här är vi nu. Läskigt och spännande på samma gång.

Maj månad kommer jag att fortsätta min process och försöka sätta någon form av struktur för hur jag vill ha mitt liv framöver. Eftersom det är så fasligt lätt att hamna i gamla mönster och hjulspår så det gäller att jag upprättar någon form av handlingsplan.

De kommande sju dagarna ska jag: 

 • analysera och utvärdera mitt liv
 • rensa ut onödiga saker ( det jag inte älskar eller använder kommer jag göra mig av med)
 • fatta beslut som stärker mig
 • ta tag i saker som jag har skjutit på
 • organisera mina papper
 • göra en plan för mina räkningar
 • organisera mitt hem och rensa mitt kontor
 • analysera mina grundläggande föreställningar om livet
 • uttrycka min sanning
 • bli medveten om den luft jag andas in
 • lägga märke till ljud i min omgivning & lyssna på inspirerande musik

 

Skärmavbild 2016-04-30 kl. 19.22.58.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s