Experiment: 100 kr om dagen

Herregud vilken slösa jag varit i april månad. Att försöka leva mer i enkelhet gick åt skogen, minst sagt. Jag skäms för att skriva det men jag har slösat över 5000 kr på att äta ute på restaurang denna månaden. Det har varit fika, lunch och middagar flera gånger i veckan. Utöver det har jag handlat livsmedel på Hemköp för ca 4000 kr. Alltså vi snackar 9000 kr! Det är ju en utlandsresa! Det är absolut inte hållbart och heller inget liv jag vill leva. Dessutom äter jag sämre mat och det är kostsamt.

I maj kommer jag åka till Turkiet 5 dagar men förutom den resan så ska jag prova att leva på 100 kr om dagen med start på måndag. Dvs efter att alla mina räkningar är betalda så får jag handla för max 100 kr/dag. Självklart kommer jag att försöka nyttja det jag har hemma i skafferi, kyl och frys. Klarar jag detta innebär det att jag gör mig av med 3100 kr på en månad och det hade varit grymt bra. Jag kommer att dokumentera hur det går för mig och tipsa om billiga goda maträtter. Nu ska jag först sätta mig ner och planera mina inköp och vad vi ska äta första veckan.

Jag för budget och har bra koll vad jag gör av mina pengar varje månad men jag kan även tipsa om att i början på månaden skapa en budget med olika kuvert där du i förväg bestämmer hur mycket pengar du ska spendera. Ett perfekt sätt att hushålla med sina resurser. När pengarna är slut är dem slut.

Skärmavbild 2016-04-23 kl. 12.09.21.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s