Embrace imperfection

Då har jag påbörjat min första tavla i mixed media. Det är en konstform där du blandar olika material som tex olja, pastell, akryl och papper eller textil mm.

Här har jag gjort klart min bakgrund som nu ska torka ett par timmar innan jag kan fortsätta. I mitten har jag en bit ljusare papper eftersom där ska jag måla mitt motiv. Det är första gången jag provar att blanda så här hej vilt även om jag har mångårig erfarenhet av scrapbooking. Jag inspirerades av påfågelns vackra färger och det får utgöra basen i denna tavla.

Tavlan är inte helt slät och perfekt utan den är lite fnasig och bubblig av pappret och limmet. Det är OK för mig. Jag gillar det tom mer. Precis som livet också skaver lite ibland. Livet är synnerligen långt ifrån perfekt och det blir fint att det också kan få genomsyras i mina konstverk. Det är befriande med konst på det sättet, det är härligt att kunna omfamna det ofullkomliga.

Skärmavbild 2016-04-16 kl. 16.28.30.png

Igår när jag satt i min stillhet kom det en del frågor till mig. Bla frågan: ”Vad skulle du vilja göra men som du tror att du inte klarar av?” Just då kom inget till mig. Men gissa vad? Inatt drömde jag att jag signade up för skateboard-kurs . Inte bara en kurs utan två! Skateboard alltså? På riktigt? När jag låter det få landa lite så känns det inte så tokigt ändå. Just det har jag alltid velat prova, jag tycker det ser galet kul ut! Men tänkt att det inte är för mig. Absolut inte nu när jag är över 40 år och kass rygg. Men denna gång tänker jag inte lyssna på mina hjärnspöken. Det hade varit svinkul att lära sig! Tanken är inte att jag ska bli proffs men jag skulle verkligen vilja testa att åka skateboard. För mig hade det räckt att kunna åka på hyfsat plan mark och kunna svänga. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s