Små viskningar

Små små viskningar. Det är vår inre röst som vi hör inom oss om vi lyssnar. Rösten som uppmanar oss att utforska våra drömmar och göra det vi drömt om. Att planera drömresan, börja en kreativ process, jobba mindre, att be om förlåtelse. För mig är den inre rösten ett meddelande till oss om vilken riktning vi behöver gå för att må bra.

Vi lyssnar sällan på våra viskningar. Vi har fullt upp med vardagens alla måsten och vi springer vidare i våra ekorrhjul. Om vi inte lyssnar på våra drömmar så begravs de sakteligen under våra dagliga rutiner. En dag vaknar vi och åren har passerat och vi undrar vem vi är. Vad drömmer jag om? Vad känner jag passion inför?

Exakt detta hände mig. En allmän känsla av att det måste finnas något mer. En känsla av att något inte stämmer. Jag börjar vakna till liv och vill nu utforska mina drömmar. Jag vill nu utforska mer av min kreativa sida. Jag har i alla år varit kreativ men livet kom emellan och jag är så glad att jag nu äntligen hittat tillbaka. I veckan anmälde jag mig till en konstkurs i mixed media som pågår under ett år. Jag tar små stapplande steg. Jag vet inte var jag ska börja, så jag bara börjar.

Vi måste inte vara fast i gamla beslut som vi har tagit för länge sedan. Vi kan välja att ta nya beslut. Kanske det beslutet var jättebra då men nu kanske det inte tjänar oss längre? Vi är så mycket mer än våra gamla beslut men vi måste ge oss tillåtelse att gå en ny väg.

Jag känner mig så galet modig som nu valt att säga upp mig från mitt jobb och snart ska starta ett nytt kapitel i mitt liv. En intuition och längtan som jag haft det sista året. En dröm om att leva på ett sätt som passar mig bättre. Ge mig tid till att utforska nya saker i mitt liv. Där en hög lön blir allt mindre motiverande, men möjligheten till att följa min längtan och mina drömmar väger mer.

Skärmavbild 2016-04-15 kl. 18.35.55.png

Jag har just nu en stillhet i mitt liv där saker och ting börjar falla på plats. En känsla av att jag ”justerar” eller ”tunar in” för att det ska bli ljuvlig musik. Tänk dig en radio där man skruvar på knappen för att hitta den perfekta frekvensen så att musiken låter klart och tydligt.

Jag ställer mig frågor som

… om jag hade mer tid vad skulle jag vilja göra då?
… vad drömmer jag om, men som jag har en tanke om att jag inte skulle klara av?
… vad längtar mitt hjärta efter att höra?
… vad har jag för längtan? Vad är mina viskningar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s