Att hitta hem

Hela mitt liv har jag varit sökande. En orolig själ på ett stormigt hav. Jag har många gånger funderat på vad det beror på. Men framför allt går mina tankar allt som oftast på hur jag kan göra en skillnad för andra. Det är mitt kall. Jag har alltid känt så. Jag har vigt över 20 år i mitt liv att göra en skillnad och på SATS har jag förmånen att hjälpa fler människor att träna regelbundet. Jag kan inte tänka mig ett roligare arbete. Men jag vill göra MER.

Nu ligger jag här och funderar på vad jag ska göra när jag blir stor. Tankarna landar i att studera till präst. Jag hör själv hur tokigt det låter men saken är den att jag har alltid dragit mig till kyrkan. Redan när jag var yngre var det en plats där jag hämtade kraft, även om mina jämnåriga kamrater tyckte det var både lite knäppt och charmigt.

Att läsa till präst är över 5 års studier. Du får tillgodogöra dig max 30 poäng i andra ämnen utöver teologi och då kan jag använda mina poäng i beteendevetenskap.

Ni måste tro att jag fått en tegelsten i huvudet men det har jag inte. Jag dör av tanken att gå in till min chef och säga: Jag säger upp mig för jag ska läsa till präst! Då hade han nog blivit lite förvånad.

Nej, jag måste fundera. Hur skulle jag kunna få använda min drivkraft att hjälpa andra och göra en skillnad utan att nödvändigtvis läsa till präst? Det finns säkert en miljon andra vägar att gå. Jag är inte sugen på att dra på mig studielån nu när jag äntligen betalat tillbaka lånet till CSN samt snart är helt skuldfri.

Det ska få gro lite inom mig så jag kan landa i något bra. För mig själv. För min familj. För andra.

Nu ska jag njuta av en lång och god frukost innan det är dags att gå till Betlehemskyrkan för gudstjänst kl 11:00. Det är ett perfekt tillfälle att utöva lite mindfulness, vara här och nu, njuta av vacker musik och personlig utveckling. Dagens gudstjänster är väldigt moderna och man pratar om livet i allmänt, både det som gör ont men också det som skänker glädje. Jag går alltid därifrån med ro.

Njut söndagen!

Skärmavbild 2016-02-07 kl. 09.58.06.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s