Entreprenörskap med själ & hjärta

Jag har länge varit sugen på att utbilda mig inom entreprenörskap. Jag vet att jag har en grym potential och vill göra så mycket mer. Därför har jag idag anmält mig och investerat (ja, det är så jag får försöka se det när jag tömt kontot på pengar) i en 12 veckors utbildning i ämnet. Tanken är att jag ska ta mitt eget företagande Urban Wellness till nästa nivå och ge det lite fokus samt se vilka nya ingångar jag kan ha i mitt företagande.

Jag vill göra skillnad och jag vill göra något konkret. Nu har jag fått en möjlighet! I juni ska jag tillsammans med organisationen Reningsborg åka till Moldavien för att göra en insats på Drömmarnas Hus. Ett av projekten är House of Change som driver ett hem för flickor som varit utsatta för trafficking. Jag kommer att finnas med som en resurs och tillsammans med en personlig tränare ska vi bland annat utbilda flickorna i kroppskännedom. En person som varit offer för trafficking behöver stärka sin uppfattning om kroppens fantastiska potential och hur den istället kan gynna mig som individ. Till vår hjälp har vi träningsverktyget pilatesboll – en träningsform som passar alla. Detta är ett av de mest meningsfulla projekt jag någonsin tagit mig an och det känns så värdefullt att kunna bidra och göra en skillnad. Innan min resa ska jag försöka samla ihop så mycket pengar jag kan. Drömmen är att kunna ge alla flickor ett kuvert med en liten peng.

Moldavien är Europas fattigaste land. Över 100 000 människor är offer för trafficking och fler än 30 000 flickor har försvunnit spårlöst. Det är så otroligt hemskt och det är nästan svårt att ta in.

Jag kände mig så glad hela dagen igår och visst är det något speciellt att kunna hjälpa andra och göra en skillnad? Jag förstår att det är något som ger stor mening för mig i mitt liv och det är också något jag vill göra mer av. Jag hoppas att utbildningen i entreprenörskap ska kunna ge mig lite mer kött på benen för att kunna jobba mer med välgörenhet och göra skillnad för andra i framtiden.

Jag gör redan idag en stor skillnad för andra i mitt jobb på SATS där jag hjälper fler människor att träna regelbundet. Ibland säger jag skämtsamt att jag räddar liv. Bokstavligen gör vi faktiskt det och det är fantastiskt att se hur vi bidrar till att fler människor mår bättre och blir piggare i sin vardag. Men jag vill mer! Framförallt vill jag skapa ett företag som passar mitt liv och mig istället för att ändra på mig själv för att passa företaget. Jag vill jobba ännu mer personligt, relationsskapande och långsiktigt. Det är ganska svårt att förena det när man är anställd. Företaget kräver snabba resultat. Det är självklart att ägarna vill tjäna pengar och hur vi ska göra det på bästa sätt kanske vi inte alltid är överens om. Jag tror alltid på att bygga inifrån och ut. Älska dina kunder så kommer de älska dig. Ge kunderna vad de vill ha och gör det genuint och med värme och kärlek. Ta hand om din personal så kommer de ta hand om ditt företag. Svårare än så är det inte.

Skärmavbild 2016-01-29 kl. 19.20.08.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s