Jag är på väg

Jag är på väg. Jag har snart kraften att genomföra en förändring i något som inte längre gynnar mig. Att stänga en dörr och gå vidare är nödvändigt om jag ska kunna ha ett fungerande liv. Mitt favoritordspråk är : ”If you brave enough to say goodbye, life will reward you with a new hello” Det är snart dags. Jag samlar den sista kraften jag behöver. Det kommer bli tufft, jag kommer att få nya dippar, lipa och vara ledsen. Men hur jag än kommer att må kommer jag aldrig igen må så dåligt som jag gjorde i november. Jag överdriver inte och förstår nu i efterhand att jag verkligen var i sorg och bearbetning.

På jobbet fungerar allt väldigt bra. Jag ligger i fas och känner mig inte särskilt stressad. Det ger mig också en bra grund att stå på. Jobbet både ger och tar mycket energi. Just nu ger det mycket mer än det tar. Jag ska dra nytta av det. Det är svårt att genomföra förändringar om du inte är mentalt rustad för det. Jag har behövt den här tiden för att bygga upp mig själv igen.

Jag känner mig lite starkare, ryggen mår bättre och det gör all skillnad i världen. Jag har tränat mycket mindre sista 2 veckorna men ändå fått in 3 pass/vecka vilket också är mitt mål. Det känns OK, jag fortsätter ändå min resa. Jag har nu gått ned 9 kg vilket är grymt bra. Jag vill gå ned ca 5 kg till ( tror jag ) Jag struntar i vad vågen visar för vikt, utan går mest på hur det känns när kläderna sitter på. Det är kul för nu börjar vänner och bekanta lägga märke till det. Det roliga är att jag tänker ”herregud vad tjock jag måste varit innan”.
9 kg är mycket och jag är ännu inte framme vid slutmålet. Att gå ned 14 kg är mycket. Jag provade en 10 kg viktväst på jobbet och jag kan inte fatta att jag gått runt och släpat på så mycket varje dag. Inte konstigt att ryggen tagit stryk. Strunt samma, jag har gjort de förändringar jag behövt och velat. Det känns otroligt bra!

I tisdags var jag på min första meditation. Jag tyckte att hon pratade så långsamt men antagligen är det jag som tänker fort. Jag behöver det och kommer fortsätta att meditera. Jag ska försöka att få in en liten stund varje kväll innan jag lägger mig.

Det är väldigt vackert ute just nu. Vi har fått en massa snö i Göteborg och jag njuter av mina promenader till och från jobbet. Idag är ledig lördag och jag ska bara vara hemma och ta det lugnt. Starta dagen långsamt med en god frukost.

Skärmavbild 2016-01-23 kl. 08.49.59

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s