Vi har alla svaren inom oss.

Jag har precis sett en mycket sevärd film som jag varmt rekommenderar.

Kumaré är en amerikansk dokumentärfilm regisserad av Vikram Gandhi. Från tidig ålder ifrågasatte han betydelsen av religion när han mötte gurus som påstod sig vara på ett högre andligt plan. När han började filma dessa gurus för en dokumentär, upptäckte han att de var inte mer andliga än någon annan. Om han kunde hitta på och skapa en egen guru, skulle det inte bevisa att vi alla bara är illusioner som vi själva skapar?

För att bevisa detta, beslutar Vikram att förvandla sig till en av dem: Sri Kumaré, en guru. Han reser till Arizona där han får riktiga anhängare och förändrar deras liv. I slutet av filmen visar han sitt sanna jag, och avslöjar för sina anhängare vem han är och vad han har gjort för att få de att inse att de är sin egen mästare.

Vi letar ofta utanför oss själva när det gäller att hitta lyckan. Vi har alla svaren inom oss men ibland kanske man bara måste tysta bruset för att höra svaren. Jag hade en tuff uppväxt och redan i unga år var jag en sökare ( det är jag på sätt och vis fortfarande ) och brottades med frågor som ”Vad är meningen med livet”? och ”Vad är mitt syfte?” 

I unga år sökte jag mig till alla olika typer av religioner för att hitta en känsla av tillhörighet, och vara i balans. Jag sökte svar hos Svenska Kyrkan, jag besökte buddister och Hare Krishna anhängare, jag reste till Indien och besökte ashram. Jag har utbildat mig inom beteendevetenskap, certifierat mig till samtalsterapeut, ICC Coach, KBT/ ACT coach. Jag har tagit diplomkurser inom salutogent ledarskap, gestaltterapi och kommunikologi. Jag har läst flera hundratals böcker inom psykologi och personlig utveckling.

Idag vet jag att jag har alla svar inom mig. Jag behöver inte en enda jäkla utbildning till för att känna att jag duger. Jag är bra precis som jag är. Jag är trygg med vad jag kan. Jag är trygg med vem jag är och vem jag vill vara.

Som alla människor, har jag såklart bättre och sämre dagar. Vissa dagar känner jag mig som ett kraftfullt lejon som klarar av alla möjliga faror och hinder. Andra dagar känner jag mig som en trött och rädd liten kattunge. Men det är OK. Jag är trygg med att visa mig skör ibland, vara i kontakt med mig själv och lyfta det som är jobbigt och gör ont.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s