När är ett köp prisvärt?

Jag har haft planer på att ev byta lägenhet och igår var jag och tittade på två lägenheter. En trea i Linné och en 2,5:a i nedre Johanneberg. Jag fastnade egentligen inte för någon av lägenheterna. Det måste verkligen vara något alldeles extra om jag ska byta min lägenhet.

Idag har jag gjort något som jag velat göra väldigt länge men jag har sugit på karamellen ett par år. Jag har köpt en ny dator. En MacBook 12. Jag hade först tänkt att köpa en MacBook Air 11 men den här kändes som ett bättre köp.

För något år sedan gick min gamla dator sönder (jag hade haft den i mer än 10 år) och jag köpte då en ny bärbar dator. Jag ville egentligen ha en Mac redan då men tyckte att det var mycket pengar och snålade och köpte en dator för 6000 kr. Problemet är bara att det blev ett onödigt och dyrt köp eftersom den krånglar, hänger sig och är allmänt seg. Det senaste halvåret har jag därför endast haft min jobbdator. Allt vill man inte spara där och jag kan inte ladda ner program på min jobbdator. När min Iphone och Ipad strulade fick jag grymma problem eftersom jag inte hade tillgång till Itunes.

Så idag slog jag till och köpte en MacBook. 14.500 kr fattigare men den här datorn kommer jag ha i många år. Man har inte råd att köpa billigt om det blir en dålig affär. Jag lägger hellre en dyrare summa på en kvalitetsdator som jag verkligen kommer använda varje dag.

apple-macbook-guld-mk4m2ks-a

Klart att det är supermycket pengar men nu har jag i alla fall inte kompromissat. Nu återstår att se om en mac verkligen är så prisvärd som alla mac-frälsta säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s