Skaffa hund eller inte.

Här hemma är det jag som tjatar om att skaffa hund. Samtal mellan mig och sonen idag.

– ”Lukas, är inte dessa gulliga?” (Visar ett video-klipp på lagotto-valpar)
– ”Det är du som får ta hand om den isåfall, mamma”
”Ja, men vill du inte ha en hund?”
”Mamma, jag klarar mig bra utan”

Okej. Jag hör dig.

Jessica Larning's photo.

Jag är så sugen på en lagotto-valp. Det är en sk allergihund som inte fäller. Jag har i hela mitt liv växt upp med en hund men under Lukas uppväxt har vi inte haft någon. Nu känner jag mig redo igen :-)

Att ha en hund är för mig guldkant på vardagen. Inte alltid såklart. Det är svinjobbigt att gå ut med hunden i regn, rusk och kyla men jag älskar det livet som en hund skänker, dvs ett mer aktivt liv och att komma ut mer i skogen. Dessutom skulle det passa utmärkt med mitt diskbråck då jag skulle tvingas att komma ut på fler promenader.

Jag tänker så mycket på hur jag vill leva mitt liv. Vad som är möjligt och inte.. Jag tänker ”Nej, jag kan inte skaffa hund för hur ska det gå med jobbet” Fuck it! Om jag vill ha en hund så får jag helt enkelt lösa det. Mitt jobb ska ju knappast vara ett hinder. Bara dåliga ursäkter. Jag får väl skaffa någon som kan gå ut med den på dagen eller så kan jag själv gå hem på rasten för att ta ut den på en promenad.

Nu ska jag ta mig en allvarlig funderare på hur jag ska göra och se på olika alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s