Midsommar och 3 månaders-regeln

Det har varit en lugn och stilla midsommar med en skön mix mellan vila och aktivitet. God mat och skön avkoppling. Igår var jag ute i Skatås och promenerade 8 km. Underbart skönt i det soliga vädret! Jessica Larning's photo.

Lite senare ska jag ner till min granne Hans och laga lite mat tillsammans med honom och i eftermiddag har jag tänkt att ta tag i projektet ”rensa”. Jag har en så oförklarlig lust av att rensa hemma. Göra mig av med saker, skänka och kasta!

Jag har bra ordning hemma (många av mina vänner skulle kalla mig minimalist) men jag vill göra mig av med mer grejer. Jag ska nu ha en ny strategi nu när det gäller att rensa. Jag har nämligen svårt för att göra mig av med vissa saker. Ofta kan det handla om dyra inköp och att jag inte vill slänga pengarna i sjön. TROTS att jag faktiskt aldrig använder sakerna.

Jag ska prova att spara sakerna i 3 månader och sedan ta ett beslut. Alla saker som jag känner mig osäker kring kommer jag lägga i 3 månaders-lådan. Om jag inte saknat dem under denna period, kommer jag med största sannolikhet inte sakna dem 5, 8 eller 12 månader senare heller.

Så dagens låda kommer att märkas med 21 juni. I september är det dags att ta fram lådan igen för att se vilka saker jag faktiskt behövt och vilka saker jag kan göra mig av med för gott. Jag har tyvärr alltför många ”ja men det här kan vara bra att ha framöver”.

Jag återkommer med en rapport om hur det går. För jag är övertygad om att i en lägenhet på 150 kvm så hittar jag saker som jag faktiskt inte behöver. Nu ska jag ta tag och göra mig av med min CD-samling! Flera hundratals skivor med musik som jag aldrig kommer använda. Känns lite sorgligt att göra sig av med dessa, men faktum är att de bara tar plats eftersom jag alltid spelar musik via Spotify.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s