Grattis alla supermammor!

Denna helgen koras in bland de slöaste helgerna någonsin. Jag och Lukas har knappt varit utanför dörren, men det har varit så skönt! Igår var vi hemma och bakade och istället för att lägga brödet i en brödform lade jag dem i små muffinsformar. Praktiskt om du vill ha nybakat varmt bröd på morgonen. En klick smör på och du är i heaven :-) Detta brödet är så himla gott och otroligt lätt att baka. Bara att röra ihop och så in i ugnen!

Jessica Larning's photo.

Mors dag idag – Jag och Lukas åkte hem till mamma för att fira Mors Dag. Grattis alla supermammor!

Jag skulle kunna ha en mycket bättre relation till mina mamma. Dåliga relationer till sina föräldrar pratar man sällan om. Mycket pinsamt kan man tala om nu för tiden – sex, alkohol, skulder – men en dålig relation till sina föräldrar är det få personer som väljer att tala om.
I filmen ”En enkel till Antibes” säger Taube ”Det sägs att det skamligaste av allt är att ens föräldrar inte älskar en. Men det är fel. Det skamligaste av allt är när barnen inte älskar sina föräldrar.”

Arbetskamrater, grannar, vänner, kärlekspartners – kommer och går i våra liv. I nästan alla relationer har vi blivit utbytbara. Utom i denna enda: den mellan föräldrar och barn. Därför vill jag så gärna värna om den, så gott jag förmår. Jag förlorade min pappa i cancer 2001 och kanske grät jag mest över att jag aldrig fick komma honom nära. Han var aldrig närvarande när jag växte upp utan jag bodde bara med mamma. Vissa saker gör fortfarande ont. Jag tänker att jag skulle vilja räta ut vissa frågetecken, få svar och kanske en större förståelse. Men idag släpper jag taget och ler mot min fina mamma. Jag vet att hon gjorde så gott hon kunde utifrån de förutsättningar hon hade.

Idag är jag själv mamma och jag har möjlighet att göra en skillnad. Den villkorslösa kärleken jag känner till Lukas är det största gåvan i mitt liv. Det är så fantastiskt att en annan person är så viktig i mitt liv. Viktigast faktiskt. Allt annat blir så futtigt i jämförelse.

Jessica Larning's photo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s