Träna sparmusklerna

Jag har verkligen inte kört något seriöst sparande sista tiden så det är dags att skärpa till mig på den fronten. När jag har sparat ett tag, är det som om jag faller in i mitt gamla beteende igen, genom att börja köpa små saker jag inte behöver, fika, äta luncher ute osv.. Att spara regelbundet är ju något som man gör hela tiden och inte bara då och då. Jag är en periodare med det mesta! Även om jag fortsatt att spara varje månad så skulle jag kunna lägga undan mycket mer om jag inte slösade så mycket. Att äta lunch ute på restaurang 5 dagar/veckan kostar ju ca 1800 kr/månaden. Det blir mycket pengar på några månader.

Jag har idag startat ett nytt månadssparande i två nya fonder så det ska bli spännande att se hur de går framöver. Jag försöker sprida riskerna och sparar nu i 5 olika fonder. Det är jättekul att se utvecklingen och jag ligger nu på 11,5 % avkastning detta året så det är jag jättenöjd med. Bra mycket högre än vad bankerna erbjuder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s