Naturen skyndar inte. Ändå fullbordas allt.

Igår på kvällen bakade jag kanelbullar. Finns det något godare än nybakade bullar och ett glas kall mjölk? Hemligheten är att överdriva! 3 x så mycket fyllning! Not so much glutenfree men såå goda. I eftermiddag ska jag och Lukas ned till grannen Hans och bjuda på lite fika och spela spel tillsammans. Senare kommer Elin över på en fika.

Jessica Larning's photo.

Jag har funderat mycket sista dagarna men jag känner ingen stress över min situation. Naturen skyndar inte. Ändå fullbordas allt.

Så jag funderar. På mig själv. På mina relationer. Vem jag är i en relation. I många av mina utbildningar så har vi pratat om det inre sårade barnet och hon finns även hos mig när det kommer till kärleksrelationer. Jag läste en intressant artikel skriven av Elisabet Balacci angående rädsla för nära relationer där hon identifierade vissa mönster hos människor som är rädda för närhet.

  • En människa som undviker närhet blir ofta intresserad av upptagna personer.
  • De dras till känslomässigt otillgängliga personer som de får jaga lite. Det är tacksamt att ”älska” någon som man aldrig riskerar att ”få”.
  • Man attraheras av ”komplicerade” relationer.
  • De intresserar sig för personer med psykiska problem eller med problem av t ex drogberoende eller andra typer av beroenden. (Man kan aldrig uppleva närhet med en människa som har ett beroende. Beroendet ligger alltid i vägen. Tillit är en grundsten i närhet och en beroendesjuk människa går inte ihop med tillit.)
  • De anser sig ofta ha höga krav på sin partner, dvs de hittar aldrig ”rätt” person.
  • De är ofta mycket romantiska och få personer passar in på romantiska krav för ”hur det ska vara”.
  • Distansrelationer och särborelationer är tacksamma om man undviker närhet. På så sätt slipper man ses så ofta och den fysiska distansen gör att man slipper riktig närhet. En relation förutsätter fysiska möten i verkligheten. Att få nötas och blötas med varandra och uppleva varandra på riktigt. Att få se varandra i vardagen när man kanske är sjuk eller ledsen eller att bara kunna finnas där för varandra.

Jag tror att många som undviker närhet har ”teoretiska” relationer i huvudet. I tanken finns en bild på hur det skulle kunna vara och då hänger man kvar i den bilden istället för att släppa taget.

Jag har kommit till många insikter den sista tiden. Jag försöker bli mer uppmärksam på MINA mönster, att välja annorlunda, att våga släppa taget.

Kanske vi inte ska döma andra så hårt. Börja att titta på dig själv, det är så otroligt mycket svårare! Egot tycker det är enklare att använda kikaren istället för att ta upp spegeln. Jag vet att jag inte kan förändra någon annan. Ändå är jag där och pillar. Herregud, det är svårt nog att förändra sig själv.

Jag pendlar konstant mellan känsla och förnuft, men när det finns en konflikt mellan känsla och tanke, så är det alltid känslan som segrar hos mig. Jag vet inte hur det är för dig. Du kanske tänker dig att du vill vara i en kärleksfull relation, men om du inte känner dig värd att älskas, så söker du dig omedvetet till situationer där känslan blir bekräftad. Den känsla du bär på djupt inne i ditt hjärta styr ditt liv.

Vill du veta hur du värderar dig själv? Strunta i att lyssna på dina tankar. Titta på dina relationer. Titta på ditt liv. Där finns svaret.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s