Sorg.

Just nu genomgår jag en tuff period i mitt liv och jag behöver finna svar. Svar som jag idag inte har. Men en sak vet jag och det är bara att ta sig igenom skiten. Jag har tidigare hanterat sorg och smärta på ett ganska dåligt sätt genom flykt och förnekelse. Det är lätt att försöka intellektualisera och söka logiska svar när det gjort ont. Jag vet egentligen inte vad som gör mest ont, men någonstans tror jag att sorgen handlar om det som aldrig blev. En längtan och dröm som slogs i spillror.

Trots att jag har studerat år av personlig utveckling och är utbildad inom psykosyntes, KBT, ACT, gestaltterapi, kommunikologi – you name it… så står jag där nu handfallen när det brister. Det enda som hjälper är att stå kvar och vara i smärtan. Tillåta mig att falla, vara skör och ledsen. Jag har lärt mig att om jag accepterar sorgen så mattas den också av snabbare. Det blir lite enklare att andas.

Jag sover dåligt på nätterna. Det snurrar i huvudet. Smärta tar tid att bryta ned. Den måste få göra det gradvis. Det fina är att tiden arbetar för oss och trots klyschan ”att tiden läker alla sår” så kanske det ändå är så att tiden på något sätt hjälper till. Får smärtan att blekna något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s