Diskbråck vs Föda Barn = 1-0

Idag när jag var ute och gick på stan hände det igen. Akut ryggsmärta! Det gör fruktansvärt ont och jag jämställer det med smärtan att föda barn. När de värsta attackerna sätter in vill jag bara dö. När man föder barn så vet man ju att det kommer något positivt, men vid ryggsmärta gäller det bara att härda ut. Jag lyckades med hjälp av Filip ta mig hemåt och fick trycka i mig tramadol för att sedan bli liggandes på golvet. Nu ett par timmar senare börjar jag känna mig OK igen.

Aldrig trodde jag att ryggont skulle kunna vara så här fruktansvärt. Nu vet jag. Igår pratade jag med min läkare och har även fått svar från röntgen. Som tur är har det inget med skelettet att göra, utan det är ett diskbråck. Diskbråck kan man i bästa fall träna bort och det är vad jag ska försöka göra nu. För mig handlar det nu bara att stärka upp bål och sätemuskelatur. Jag kommer att köra mina rehab-övningar morgon och kväll samt försöka promenera mycket. Promenader och simning är skonsam och bra träning vid ryggont. Jag har ju även min pilatesboll som är perfekt för bålstabilitet.

För mig kom det så plötsligt. Jag har aldrig tidigare haft ryggproblem eller ryggsmärta. Jag är aktiv och snittar på mellan 15.000-20.000 steg per dag. På lördagen var jag ute och löptränade. På söndagen skulle jag knyta skorna och det var då det ”small” till. Det var ett tag sedan nu och sedan dess har jag haft problem som ibland varit bättre och ibland sämre. Sista veckan har det varit som allra sämst. Nu är det jag och bollen! Det ska bli bra!

3 tankar på “Diskbråck vs Föda Barn = 1-0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s