There is a new sheriff in town…

… and that’s me! I år ska jag ha en bättre balans mellan vila, kost och träning. Jag har ju verkligen alla förutsättningar i världen att leva hälsosamt eftersom jag jobbar på ett träningscenter och inspireras dagligen!

För att göra det ännu roligare har jag börjat använda aktivitetsbandet Jawbone UP24 – en ny liten träning och sömnkompis! Det kommer motivera mig till att röra på mig mer och se till att jag får den sömn jag behöver. Jag är oerhört odisciplinerad med sömnen och en riktig nattuggla så jag kan behöva lite hjälp på traven.

Med aktivitetsbandet UP24 kan du se hur många steg du tagit, hur långt du rört dig, antal aktiva minuter och hur länge du suttit stilla. Min statistik för gårdagen ser väl inte supersexig ut, men jag satte inte på mig bandet förrän på kvällen. Det ska bli intressant att se hur jag landar en normal dag. Jag har som mål att ligga på 10.000 steg per dag.

IMG_0081-2.PNG

När du sover mäter UP24 din sömnkurva och hur många gånger under natten du vaknat. En annan grym funktion är att du kan ställa in bandet så att den väcker dig med en vibrering när du sover som lättast. Du ställer bara in vilken tid du vill gå upp och inom hur många minuters tidsram du vill bli väckt. Här kan man se att jag somnade kl 23:39 och vaknade kl 07:31. Mitt mål är att sova 7,5 tim per natt. Jag var trött igår och somnade snabbt – på 9 minuter :-) Jag har en upplevelse av att jag sover dåligt på natten så det ska bli kul att logga mitt sömnmönster framöver.

IMG_0082.PNG

Bandet är diskret, sitter bekvämt på handleden ( finns 3 olika storlekar ) och det tål vatten. Batteritiden är 7 dagar och laddas snabbt upp via USB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s