What you seek is seeking you.

Jag skriver ofta om själen. Jag använder det ordet eftersom jag inte funnit något jag tycker passar bättre. För mig är själen den flod av energi som ger liv åt vår personlighet.

Ibland tror jag vi gör livet krångligare än det behöver vara. Kanske vi behöver ett nytt förhållningssätt att använda för att lösa utmaningar och problem. Tänk om vi kan se det som ”läxor att lära”? Själen kommer till jorden för att lära sig läxor. Inte för att hålla ihop ett äktenskap, eller för att arbeta med det ena eller andra. Frågan blir därför aldrig om du ska stanna kvar i en relation, på ett arbete, göra ditten eller datten. Tänk dig om du istället formulerar frågan så här: ”Vilken läxa vill din själ lära?”

Den frågan kan ge en ny innebörd. En ny riktning. Jag tror att det handlar om att finna den röst som är min egen och att lita på den. Mina vänner har andra läxor. Min partner har en egen läxa att lära sig. Många tror att det är viktigt att sitta stilla i båten men jag tror det som är viktigt här i livet är att lära sig ”själens läxor”. Jag har lagt märke till att mycket av det vi sysslar med varje dag egentligen är ett sätt att slippa lyssna till själens djupa och lugna röst.

För ett tag sedan fick jag en diskskada på ryggen. Just den händelsen har förändrat en del i mitt liv. Framför allt min attityd till saker och ting. Jag fick släppa allt. Inga planer, inga förhoppningar om vad min kropp skulle kunna klara av när det gäller träning.

Jag arbetar med träning så det är en stor del av mitt liv. Jag är också en mycket driftig person och det var svårt för mig att förhålla mig till min ”nya kropp”. Jag förstod att om jag ska kunna återhämta mig och bli bättre i ryggen behöver jag släppa taget om min självbild. Men jag fick också upp ögonen för all kärlek och skönhet som finns här i världen när du släpper ditt ego.

Din attityd avgör vem du är och ditt sinnestillstånd beror på din attityd. Oavsett vad som sker i livet är det du som väljer hur du ska hantera det. Jag har alltid haft en positiv grundsyn men den har verkligen blivit kantstött sista tiden. Det är påfrestande att ha ont varje dag. REHAB. Bara ordet får mig att rysa.

Från löpträning till promenader i lätt lutning. Det är inte supersexigt. Men så jäkla bra för mig just nu, för det är precis vad jag behöver. Ett långsammare tempo.

Inget kommer gratis i livet. Du kommer att stöta på problem, men när du har fått en smäll, ställ dig upp och börja om. Får du en till smäll, ställ dig upp igen, för det är det som gör dig stark i slutändan. Jag vara nära att strunta i träningen helt. Det har tagit mig 4 månader att komma över tröskeln och förhålla mig till träningen på ett annat sätt. Långsamt istället för intensivt.

Det som medvetandet inte berättar kommer ödet att förmedla till oss.

 

2 tankar på “What you seek is seeking you.

  1. Du skriver ”Jag har lagt märke till att mycket av det vi sysslar med varje dag egentligen är ett sätt att slippa lyssna till själens djupa och lugna röst.” Väl formulerat och mycket tänkvärt, tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s