Att slå ut i blom

… och dagen kom då det var farligare att förbli i knopp än att slå ut i blom.

För mig slår den här meningen an. Den väcker något inom mig. Jag tänker att mitt hjärta är rosenknoppen och att det längtar efter något. Tiden är inne. Det är dags att ta reda på vad jag verkligen vill göra med mitt liv – inte vad min partner vill att jag ska göra, inte vad jag tror att min son behöver, inte vad min mamma förväntar sig, inte vad samhällsnormen anser vara bra eller dåligt. Tiden är inne för mig att ta steget in i livets mittfåra, med alla faror och möjligheter det innebär. Att förbli sluten som en blomknopp känns inte längre behagligt. Tiden är inne att slå ut i blom.

Livet är föränderligt även om de flesta människor till naturen oftast är emot all förändring. För mig har förändring olika skede. Jag befinner mig just nu i första skedet.

Första skedet när du märker en diffus rastlöshet eller återkommande dragning i riktning mot något nytt. Eller så är du fullt upp i en förändringsperiod och nu vet du inte alls vart du är på väg. Kanske har du nyligen kommit upp till ytan igen efter en kris, beredd att ta nya tag och staka ut vägen. Eller så har du kanske blivit medveten om det självklara; att saker som kroppen, relationer, barnen, arbeten, städer, länder och tom planeten vi lever på är föränderlig och dynamiska system som hämtar sin energi ur förändringens källa.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s