Att betala ränta till Djävulen.

Senaste tiden har jag ändrat min livsstil. Det har också inneburit att jag varit tvungen att göra en del val och kompromisser. Det finns olika typer av val. Vi har utvecklande, hälsosamma val, som kommer från dig själv – en längtan utifrån kärlek. De avtalen känns inte så mycket som en kompromiss utan är ganska enkla att genomföra. Sedan har vi de avtal och val som ger blåmärken i själen. Val och kompromisser som tas utifrån rädsla.

Det finns flera olika anledningar till varför vi väljer ohälsosamma val.

1. Rädsla för att vi inte kan få det vi vill ha.
2. Rädsla för att vi inte kan få det vi vill ha.
3. Rädsla för att vi inte kan få det vi vill ha.

Vi behöver gå igenom flera lager men i slutändan hamnar vi i rädsla. Rädsla att inte få det vi vill ha. Det kan handla om att vi är rädda för avvisande, kritik, eller inte känna en samhörighet. Vi stannar i kassa relationer för rädsla av att vara ensamma. Vi stannar på ett jobb för att vi är lämna att lämna tryggheten. Vi stannar i sociala sammanhang även om det får oss att känna oss fake och en känsla av att inte passa in.

Vi är rädda att inte få det vi vill ha… om vi säger sanningen och följer vårt hjärta. Vad skulle hända om jag stod upp för mig själv och mina behov? Kommer jag passa in? Kommer jag bli accepterad? Vad skulle hända om jag verkligen levde det liv som jag längtar efter?

Men om vi inte börjar ställa dessa frågor och gör val utifrån oss själva – kommer vi heller aldrig få vad vi verkligen vill ha. Din själ längtar efter hälsosamma val och kompromisser i livet. De val som får dig att växa! Betala inte ränta till Djävulen i onödan. Det är kostsamt att göra val som du innerst inne inte står för – du kan bli sjuk, trött och tappa din energi.

Det är såklart inte alltid lätt att gå sin egen väg. Du kanske kommer möta avvisande, människor som inte förstår dig, kritik och utanförskap ( det är faktiskt ganska troligt för de flesta människor lever ett liv inställt på autopilot och det är svårt att förstå de som väljer en annan väg ). Men jag kan garantera dig att Du kommer få vad du verkligen vill ha.

Så vilka förändringar behöver du göra för att föra in mer hälsosamma val i ditt liv? För att känna dig mer energisk, ännu mer levande?

Själv ska jag ta mig till Konstbutiken idag och köpa mig ett par målardukar och lite oljefärg. Det är dags att hitta tillbaka till min kreativitet!

Evelyn, oljemålning i gruppen Oljemålningar hos Desenio AB (6002)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s