Trassel i julgransbelysningen

Igår köpte jag en gran. En sådan där gran som är perfekt, lagom tät, hög och fin! Den är pyntad med julgranskulor men ingen belysning. Helt ärligt orkar jag inte! Jag orkar inte med att stå där med ett trassel och försöka få till det snyggt och jämnt fördelat över hela granen. Jag tar den enkla vägen – i år blir det sladdfria ljus! Så otroligt bra uppfinning! Dessutom så mycket snyggare. Jag återkommer med en bild när granen är klar.

Apropå trassel så har jag det själv lite rörigt för tillfället. Anledningen till det är att jag just nu befinner mig i en förändrings- och utvecklingsfas. Jag har också under en ganska lång period orkat mer än jag orkat. Jag är så tacksam för mina nära och kära som bär mig de dagar jag inte själv är låg på energi. Det är fint att få vara i kontakt, få ett peppande sms eller en varm blick. Min vän och affärskollega Cissi Glittvik är så klok. Hon brukar prata om hur vi människor har till uppgift att vara varandras ställföreträdande styrkor när våra egna styrkor sviktar. Det tycker jag är så himla fint.

Jag ger mycket av mig själv till andra – som kollega, chef, partner, mamma och vän. Men jag har också ett starkt behov att då och då få dra mig undan och ladda batterierna. Jag tror det gör mig mer närvarande, för när jag har energi kan jag också ge mer till andra. Därför ger jag mig själv en stilla jul i år. Jag struntar i att safta, lägga in, baka, koka och stöka inför julen. Jag har ingen julstress utan njuter av lugnet. Julen för mig är ett tillfälle att tillåta sig själv att stänga av bruset och njuta av det som faktiskt betyder något. Pengar kan man alltid få mer av men tiden är en dyrbar gåva.

Njut julen vänner. I kärlek, värme och omtanke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s