Summering vecka 2 Superspar-september

Då har vi snart avverkat 2 veckor på Superspar-september. Imorgon är det söndag och jag kommer inte slösa bort några pengar så jag skriver inlägget redan nu.

Helgen har varit fullbokad med roliga event! Veckodagarna funkar allt bra och inget mer än mat handlas, på helgerna tycker jag att det är lite svårare. Självklart kan man ju ha en skön helg utan att det kostar pengar men oftast hittar vi på saker tillsammans med vänner och det är svårt att inte göra av med några pengar.

I går var jag och Filip inbjudna till Park Lanes 80-tals show med tillhörande 3-rätters middag och vin. Helt fantastiskt! Supergod mat och underbar show med en riktig nostalgitripp. Showen kostade egentligen 895 kr/person så det kändes superlyxigt. Jag köpte ett extra glas vin och bjöd även Filip så lite pengar spenderades.

IMG_4276-0.JPG

Idag träffade jag ett par vänner på Ritz och åt brunch. Sedan gick vi på Fresh Fish – en modemässa med Sveriges lovade kreatörer. Det tävlas i smycken, accessoarer samt kläder.

Veckans utgifter: 854 kr
Livsmedel: 430 kr
Brunch: 199 kr
Vin: 225 kr

Veckans bonusinkomster: 5710 kr

Summa summarum så slösade jag ju bort pengar på en brunch och 3 glas vin. Är kanske inte helt passande med tanke på temat Superspar-september. Å andra sidan så handlar ju detta om att göra en förändring i mitt beteende och vanligtvis hade jag slösat bort mycket mer pengar än vad jag gjort hittills denna månad. Alla har ju olika förutsättningar och eftersom jag var en ”slösa” innan kan jag dra in på massa lyxkonsumtion. Jag kan unna mig en middag ute då och då eftersom jag tidigare åt ute varje dag lyckas jag ändå spara en massa pengar. Det är ju skillnad om man redan har en tight budget, då blir det ju svårare att dra ner på onödiga utgifter eftersom man förmodligen redan dragit in på allt. Jag har också fått en extra stor bonusinkomst denna veckan. Jag fick bla en insättning på ett tidigare utlägg jag gjort i tjänsten april månad och som jag hade glömt bort. Härligt! Veckan landade på stort plus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s