Experiment : Meditera dag 4

Jag är nu inne på min fjärde meditationsdag. Jag har hittills bara använt mig av samma guidade meditation och kör den innan jag ska sova. Jag är nyfiken på om det kan ge en effekt och korta ner min insomningstid som idag kan vara längre än en timme. På kvällarna ser jag fram emot att ta fram mina hörlurar och få 30 min för mig själv. Det är verkligen skönt! Dock kommer jag på mig själv att jag konstant börjar tänka på andra saker, främst jobbrelaterade frågor. Jag  har en miljon tankar och idéer som jag vill förverkliga.

Sömnlöshet är en vanlig följd av stress. Personer som lider av sömnlöshet kan med meditation minska problemet med hela 75 %. När Du mediterar slappnar du av både på den fysiska och mentala nivån. Meditationen hjälper även till att reducera negativa känslor och oro. Den gör dig lugnare, mer avslappnad och mindre orolig. Allt detta tillsammans ger mycket bättre förutsättningar att reducera sömnlösheten.

Ja det låter ju alldeles fantastiskt. Jag återkommer med en rapport. Time will tell!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s