40 års firande och att skilja på Need to have vs Nice to have

Igår fyllde jag 40 år och precis som ett gammalt fint årgångsvin blir jag bara bättre med åren :-) Facebook är ju fantastiskt på många sätt och det är svårt att inte känna sig uppskattad där när man fyller år – över 400 grattishälsningar. Fantastiskt!

Jag fick ett härligt firande av familj, vänner och kollegor och på lördag har jag min fest! Ser verkligen fram emot det! Jag kunde knappt tro mina ögon när jag öppnade paketet från Filip och fick en resa till….. New York!! Det måste ju vara världens bästa present! Jag älskar verkligen att resa men i mitt mål att vara skuldfri december 2015, har jag en deal med mig själv att inte boka några resor 2015.

Photo: Fantastiskt att bli så uppvaktad på min födelsedag! Känner mig som en prinsessa. Fina presenter och blommor från mina kära kollegor och en resa till New York från Filip ❤️󾔗󾓬󾓦 Kan knappt tro att det är sant!

Lukas är verkligen så otroligt omtänksam och generös. På eget initiativ hade han tagit pengar från sin sparbössa, gått till affären ensam och köpt mig en blomma. Jag bara älskar den ungen!

Photo: Kommer somna med ett stort leende på läpparna. Med över 300 gratulationer på FB är det svårt att inte känna sig speciell idag. Lukas tog pengar från sparbössan och gick på egen hand och handlade en blomma till mig  ❤️ Jag känner mig så otroligt tacksam för alla underbara människor omkring mig! Kärlek i mass ❤️❤️

Jag fick också 2000 kr av min mamma att köpa något fint till mig själv :-) Jag pratade med Filip imorse hur jag skulle göra/redovisa dessa pengar. Ska jag räkna dessa pengar utanför min budget denna månad eller ska jag ta med dem i beräkningen. Jag kan ju liksom inte fuska nu när september utmaningen snart drar igång och jag vet att jag har läsare som följer bloggen. Jag bestämde mig då för att 1200 kr går till sparkontot och 800 kr köper jag mig en födelsedagspresent för. Det passar utmärkt eftersom jag hade bestämt att åka till Ullared idag.

Need to have vs Nice to have

Eftersom jag är inne i en sparperiod nu åkte jag till Ullared idag och köpte upp mig på en massa förbrukningsvaror. I september ska jag vara med i utmaningen superspar och jag är nu rejält kittad inför hösten. Det är verkligen så mycket billigare att handla där jämfört med att handla på Hemköp och jag sparar massa pengar. Risken är att man handlar massa andra prylar man inte behöver men jag kände att jag verkligen satsade på just förbrukningsvaror som jag annars måste köpa i min vanliga butik. Genom att handla på detta sätt sparar jag massor av pengar! Värmeljus, schampoo, tvål, toapapper, tandborstar, matlådor (inga fler luncher ute) deo, tandkräm, soppåsar, rengöringsmedel, diskmedel mm. Kostnad ca 500 kr för allt!

Här ser du en annan bild och det är grejer som är nice to have. Av mina födelsdagspengar som jag fick av mamma i 40-års present satte jag in 1200 kr på sparkontot och för resten (800 kr) köpte jag grejer jag ville ha. Nu blir jag väl lynchad med tanke på att jag har köpstopp som innebär no shopping! Jag förstår att ni ställer er frågande till detta men låt mig förklara vad mitt köpstopp innebär så vi har samma förväntningar. Jag tror att alla har lite olika regler för sina köpstopp.  Här kan du se vad köpstopp innebär för mig.

  • 2 st dra-på-lakan för dubbelsäng á 89 kr
  • Microlock 7 kr
  • 5 st Doftljus á 20 kr
  • 2 st Grillvantar á 15 kr
  • Kam & Borste 15 kr
  • 2 st stickade tröjor á 100 kr
  • Dammsugarmunstycke 49 kr (mitt gamla hade gått sönder. Jag skulle få ett begagnat men nu orkade jag inte vänta längre. Dammtussarna måste ju bort :-)

Jag passade även på att köpa billiga men superfina presenter som jag ska ge bort framöver:

  • 6 st jättefina skålar á 29 kr styck
  • nackvärmare till en vän som har nackproblem 29 kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s