Att släppa taget.

I morse läste jag något som kändes så rätt för mig. Det är på inget sätt någon raketforskning men det blev så sant. Så uppenbart. Jag läste följande inlägg av Annelie Pompe

Under resorna har jag aldrig saknat överflödet hemma. Jag har aldrig saknat internet. Jag har aldrig längtat till en riktig dusch, en stor säng eller massa rena kläder att välja mellan. Snarare tvärtom. När jag kommit hem har det känns som att det fanns för mycket grejor överallt. Svårt att andas. Jag har länge vetat att jag inte blir lyckligare av mer saker.

Jag har alltid älskat att resa och har gjort flera långresor under mina år. Många har ifrågasatt min längtan efter att komma bort. Men det har aldrig handlat om det. För mig har det handlat om längtan att komma till.

Friheten i att släppa taget.

Anneli beskriver det så fint ovan. Det hade kunnat vara jag själv som skrev de raderna. Jag vet ju att det är så här jag känner. Ändå har jag valt att bosätta mig i en dyr bostad på 150 kvm i Vasastan. Den sidan finns nämligen också hos mig. Jag är en komplex individ :-) Ibland drömmer jag om att jag bodde i en husbil med bara några få ägodelar. Redo att förflytta mig vart jag ville. Fri i sinnet.

Saker och ting förändras när man får barn. Inte lika lätt att leva enkelt. Närheten till skolan blir viktig. Stanna kvar blir viktigt. Tryggheten tar över.

Det är nog det som är svårast för mig i mitt föräldraskap. Att inte kunna släppa taget. Dra till Indien i ett par månader om jag känner för det. Nej, det är klart att det inte skulle funka. Men jag blev så otroligt inspirerad nu att jag i all fall ska ta första steget.

Mycket sitter i huvudet. Vi inbillar oss att saker inte går. Att vi behöver ditten och datten för att vara lyckliga. Det är bullshit. Så dags att tokrensa! Nu ska jag skänka bort alla prylar, böcker, kläder etc som jag inte behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s