Insomni

Vaknade pigg och utvilad. Då jag haft problem med sömnen ett tag nu så gick jag till läkaren som konstaterade att jag hade insomni. Det har den senaste tiden yttrat sig i att jag kan ligga vaken flera timmar innan jag somnar men också vakna flera gånger varje natt alternativt att jag vaknar otroligt tidigt på morgonen. Det har gjort att jag blivit mer och mer trött och känt mig väldigt skör sista tiden.

Vanligtvis är det stress eller oro som ligger bakom men det kan också vara andra faktorer. Jag känner mig inte slutkörd men antagligen oroar jag mig mycket. Hur som helst så ska jag gå till en sömnspecialist för att få hjälp och fick även sömntabletter för att kunna hämta ikapp min sömnbrist. Det är en mildare medicin som inte är beroendeframkallande och man ska ta 1 tablett ca 45 min innan läggdags. Resultatet i natt blev att jag sov 12 timmar i sträck! Helt galet men kanske inte konstigt med tanke på att jag bara sovit några timmar den senaste veckan.

Nu känner jag mig utvilad igen – så himla skönt! Dags att möta dagen. Ska träffa Filip och ta en promenad och fika i Linné. Ciao!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s