Röda och gröna prickar

Då går julafton mot sitt slut. Jag är trött efter en väldigt intensiv dag. Vi började hos Lukas farmor med fisksoppa och bläckfisksallad (traditionell kroatisk julmat). Under dagen åkte jag sedan till sjukhuset för att besöka Hans med julmat och några paket. Jag gillar verkligen honom! Han är så himla rolig. Han berättade för mig att han tillhör eliten på sjukhuset. Han pekade på sin rullator som hade en grön prick och berättade ”Har du en grön prick har du kvalificerat dig till toabesök utan hjälp, har du röd behöver du hjälp av en sjuksköterska. Jag tillhör eliten här ” och så skrattade han. Underbart!

Vi pratade lite om trapphuset och vilka som bodde här. Han berättade för mig att han hade den stora balkongen in mot gården och att han förr i tiden brukade sitta där och dricka whiskey samt spela hög musik så hela gården hörde. När sommaren kommer ska vi sitta på hans balkong och lyssna på rockn´roll! Coolare 70-åring får man leta efter.

På eftermiddagen var Mikael här med sin barn och vi firade av julafton med mat och paketöppning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s